30 Ιουλ 2015

"Δροσιστικές" δραστηριότητες

Αν δεν ανήκετε στους τυχερούς που αυτές τις ζεστές μέρες του Ιουλίου δροσίζονται σε κάποια παραλία, ας δούμε μερικούς διασκεδαστικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να περάσετε καλά με τα παιδιά σας και ταυτόχρονα να δροσιστείτε:

    Μπαλονοπόλεμος: Γεμίστε μπαλόνια με νερό, βγείτε στην αυλή ή τη βεράντα σας και παίξτε με τα παιδιά σας μπουγέλο με μπαλόνια.

    Πλύσιμο αυτοκινήτου: Δώστε στο μικρό σας έναν κουβά με νερό και ένα σφουγγάρι και το αυτοκίνητό σας θα λάμψει. Βέβαια μετά ίσως χρειαστεί να το περάσετε κι εσείς ένα χεράκι.

    Πότισμα λουλουδιών: Για τους τυχερούς που έχουν κήπο, δεν υπάρχει τίποτα πιο δροσιστικό από το πότισμα των λουλουδιών, είτε απευθείας με το λάστιχο, είτε με χαριτωμένα παιδικά ποτιστήρια.

    Παιδική πισίνα: Τα παιδιά λατρεύουν τις μικρές, πλαστικές πισίνες, μέσα στις οποίες μπορούν να τσαλαβουτούν τα πόδια τους και να δροσίζονται.

    Νεροπίστολα: Μια μάχη με νεροπίστολα ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους είναι ο καλύτερος τρόπος για ένα διασκεδαστικό απόγευμα.

    Waterland: Βοηθήστε το μικρό σας να φτιάξει το δικό του θαλασσινό κόσμο. Θα χρειαστείτε μια μεγάλη λεκάνη γεμάτη νερό, την οποία το παιδί σας θα γεμίσει με καράβια, βότσαλα, ψαράκια και ό,τι άλλο θέλει.

    Μπάνιο στα παιχνίδια: Αφήστε το παιδί σας να πλύνει τις κούκλες ή τα αυτοκινητάκια του σε ένα μικρό μπανάκι. Φροντίστε όμως να μη βάλει στο νερό παιχνίδια που έχουν μπαταρίες ή που δεν επιτρέπεται να βραχούν.


Φυσικά, για να είναι διασκεδαστικά όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να επιβλέπετε τα παιδιά για την ασφάλειά τους και κυρίως να αποδεχθείτε το γεγονός ότι τα πιτσιρίκια σας θα βραχούν και όλα γύρω θα γίνουν μούσκεμα!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...