30 Ιουλ 2015

Τα 4 τετράγωνα: Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για όλη την οικογένεια!

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για τα παιδιά να βγουν και να παίξουν στην αυλή, φυσικά τις ώρες που η ζέστη δεν είναι τόσο έντονη. Το παιχνίδι που θα εξηγήσουμε παρακάτω είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να οικοδομήσουμε το συντονισμό μεταξύ των παιδιών και να τους διδάξουμε το ομαδικό πνεύμα. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια μπάλα και μια κιμωλία!



Πώς παίζεται:

Σχεδιάστε ένα μεγάλο τετράγωνο με την κιμωλία κι έπειτα χωρίστε το σε 4 μικρότερα τετράγωνα. Αριθμήστε τα από το 1 έως το 4 πηγαίνοντας δεξιόστροφα. Ο παίκτης στο τετράγωνο 1 θα είναι ο βασιλιάς, στον αριθμό 2 θα είναι η βασίλισσα, ο παίκτης στον αριθμό 3 είναι γνωστός ως ο γρύλος και στον αριθμό 4 είναι ο αγρότης.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να προχωρήσετε στο τετράγωνο του βασιλιά και να παραμείνετε εκεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο βασιλιάς ξεκινάει χτυπώντας τη μπάλα σε ένα από τα υπόλοιπα τετράγωνα. Πρέπει να σιγουρευτείτε ότι η μπάλα χτυπάει μέσα στο τετράγωνο και δεν βγαίνει από τις διαχωριστικές γραμμές. Ο παίκτης στο τετράγωνο του οποίου θα χτυπήσει η μπάλα πρέπει να την στείλει με τη σειρά του σε ένα άλλο τετράγωνο με τον ίδιο τρόπο. Συνεχίστε να παίζετε μέχρι η μπάλα να βγει εκτός των γραμμών ή να χτυπήσει δύο φορές στο τετράγωνο κάποιου παίκτη. Σε αυτό το σημείο ο παίκτης βγαίνει εκτός παιχνιδιού και στη θέση του μπαίνει κάποιος άλλος που περιμένει να παίξει, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες κινούνται προς το διπλανό τετράγωνο.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...