19 Ιαν 2016

Μαθαίνουμε τα σχήματα και όχι μόνο...

Εαν ένα πιτσιρίκι δυσκολεύεται να μάθει τα σχήματα, δεν καταφέρνει να τα αναπαράγει/ονομάσει ή εαν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε στο παιχνίδι σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τις παρακάτω δραστηριότητες.



Φτιάξτε μεγάλα σχήματα με χαρτοταινία στο πάτωμα.

Το παιδί μπορεί να περπατήσει τα σχήματα, να οδηγήσει αυτοκινητάκια επάνω σε αυτά, να τα χρωματίσει, να κάνει πηδηματάκια/κουτσό απο το ένα στο άλλο μόλις ακούει το όνομα του σχήματος.....

Δημιουργήστε διαδρομές εμποδίων στον χώρο και προτρέψτε το παιδί να περνάει τα εμπόδια με στόχο να μεταφέρει και να τοποθετήσει επάνω στο ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ τα ενσφηνώματα.

Για το ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ μπορεί να μεταφέρει τουβλάκια lego με μια λαβίδα για να χτίσει ένα τετράγωνο κάστρο, τοποθετώντας τα lego επάνω στο σχήμα.

Τέλος, για το ΤΡΙΓΩΝΟ μπορείτε να του δώσετε 2 κορδόνια, απο τα οποία το ένα θα είναι μεγαλύτερο απο το άλλο. Πως θα πρέπει να τοποθετηθούν τα κορδόνια επάνω στο σχήμα για να καλυφθεί ολόκληρο?




Συνδυαστε ΜΑΘΗΣΗ-ΚΙΝΗΣΗ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΑΙΣΘΗΣΗ.
Το παιδί θα ενισχύσει τις μαθησιακές έννοιες, όπως είναι τα σχήματα, ταυτόχρονα όμως θα εξελίξει την αδρή και λεπτή κινητικότητα, τον συντονισμό, την οργάνωση, την κατασκευαστική πράξη.


Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...