4 Φεβ 2016

Η Lego λανσάρει νέα φιγούρα σε αναπηρικό αμαξίδιο

Η Lego έχει βγάλει από καουμπόηδες μέχρι stormtroopers, αλλά της πήρε 84 χρόνια για να λανσάρει μία πραγματική, αληθινή φιγούρα.
 
Την προηγούμενη εβδομάδα, η Lego αποκάλυψε ότι θα κυκλοφορήσει την πρώτη φιγούρα της σε αναπηρικό αμαξίδιο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία επιχειρεί να λανσάρει ένα αντίστοιχο παιχνίδι, αφού τον Ιούλιο είχε κυκλοφορήσει μία αντίστοιχη εκδοχή φιγούρας σε αναπηρικό αμαξίδιο, με την διαφορά ήταν έδειχνε έναν ηλικιωμένο, κάτι που δεν είχε θετική ανταπόκριση από τους καταναλωτές και τα άτομα με αναπηρία. Η νέα φιγούρα είναι νεότερη και πολύ χαρούμενη.

Πριν από έναν χρόνο δημιουργήθηκε η καμπάνια #ToyLikeMe στην οποία 20.000 άνθρωποι υπέγραψαν και ζήτησαν από τα lego τουβλάκια να υπάρξει δίκαιη εκπροσώπηση της κοινότητας των αναπήρων. Η μητέρα ενός παιδιού με προβλήματα όρασης δήλωσε στη ραδιοφωνική εκπομπή του BBC «5 Live» ότι ενθουσιάστηκε όταν ανακάλυψε πως η εταιρεία Lego επρόκειτο να δημιουργήσει φιγούρες καθισμένες σε αναπηρικές καρέκλες. H εκπρόσωπος της καμπάνιας ισότητας «Τoylikeme», Karen Newell, δήλωσε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι δημιουργούνται παιχνίδια τα οποία αντιπροσωπεύουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η καμπάνια ισότητας, δημιουργήθηκε από μια ομάδα γονέων η οποία παρατήρησε το κενό στην αγορά για παιχνιδιών ειδικών εκδόσεων που αντιπροσωπεύουν τα άτομα με αναπηρίες, και ανάρτησε μια online αίτηση όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 20.000 υπογραφές.

Έτσι, η Lego, ανταποκρίθηκε στο «κάλεσμα» και δημιούργησε την ειδική έκδοση φιγούρων, η οποία θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

Σε συνεργασία με την Huffingtonpost.gr

Πηγή: www.infokids.gr
www.eidikospaidagogos.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...