16 Ιουλ 2011

Δραστηριότητες έξω από το σπίτι!

ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ!

Το καλοκαίρι, η πιο ξέγνοιαστη εποχή, είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά να δραστηριοποιηθούν χωρίς τους περιορισμούς ενός δωματίου και την ευκαιρία ανακάλυψης νέων παιχνιδιών με τα φυσικά υλικά.
Για τα πιτσιρικάκια μας είναι πολύ ευχάριστες οι δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους, αλλά και στην παραλία. Έχουν, πλέον, την δυνατότητα να ζωγραφίσουν μεγάλες επιφάνειες (σε ρολό χαρτί, καμβάδες, πίνακες) χρησιμοποιώντας πινέλα, τέμπερες, κιμωλίες, νερομπογιές, δαχτυλομπογιές, άμμο, βότσαλα, χωρίς να ανησυχούν ιδιαίτερα -εκείνα και οι γονείς τους- για τον αν θα λερωθούν ή θα λερώσουν το σπίτι. Η δημιουργικότητα αυξάνεται και ευοδώνεται η μάθηση μέσα από την βιωματική χρήση τεχνικών και φυσικών υλικών.

Η χρήση της άμμου φτιάχνοντας απλά σχέδια (π.χ. σχήματα, σπίτια, ήλιους) ή ακόμα και γράμματα και αριθμούς κολλώντας την πάνω σε χαρτόνια ή μεγάλες επιφάνειες ξύλου, η γραφή σε βότσαλα (ή η χρήση τους για την δημιουργία π.χ. του γράμματος "Τ" μαζεύοντας αρκετά από αυτά) τους ενισχύει την γραφοκινητική δεξιότητα με ευχάριστο τρόπο, αλλά τους τονώνει και την βιωματική μνήμη. Επίσης, η ζωγραφική και η γραφή πάνω στην αμμουδιά με τα ξυλάκια της παραλίας, είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική.

Πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για την γραφοκινητικότητα έξω από τα πλαίσια του σπιτιού μπορείτε να δείτε και εδω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...