Ένα τεστ που γίνεται σε όλα τα νεογέννητα μωρά μπορεί να υποδείξει μελλοντικά προβλήματα που θα εμφανιστούν στην εφηβεία, σύμφωνα με μία νέα έρευνα του Κεντρικού Νοσοκομείου του Helsingborg της Σουηδίας.
Οι ερευνητές του νοσοκομείου εξέτασαν 877.000 περιπτώσεις παιδιών και συνέκριναν τις σχολικές επιδόσεις τους και το βαθμό του απολυτηρίου τους σε σχέση με τις επιδόσεις τους στο τεστ Apgar και τις λοιπές ιατρικές εξετάσεις που γίνονται ακριβώς μετά τη γέννηση.
Σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες, η επίδοση ενός βρέφους στο τεστ Apgar προβλέπει με αξιοπιστία το βαθμό της ιατρικής φροντίδας τον οποίο θα χρειαστεί το συγκεκριμένο βρέφος. Οι ερευνητές του σουηδικού νοσοκομείου ανακάλυψαν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της επίδοσης στο τεστ Apgar και στις γνωστικές δεξιότητες της εφηβείας. Πιο συγκεκριμένα, εάν η επίδοση στο Apgar είναι μικρότερη από 7/10, το βρέφος ενδέχεται ν' αντιμετωπίσει προβλήματα στην εφηβεία. Η κατανόηση αυτής της σχέσης είναι σημαντική επειδή μπορεί να μας αποκαλύψει τι είναι αυτό που προκαλεί αυτά τα προβλήματα.
Το τεστ Apgar γίνεται 1-5 λεπτά μετά τη γέννηση. Σε αυτό αξιολογούνται ο καρδιακός ρυθμός, η αναπνοή, ο μυϊκός τόνος, το χρώμα του δέρματος και τα αντανακλαστικά. Μία επίδοση άνω του 8/10 θεωρείται σημάδι καλής υγείας. Σύμφωνα με την έρευνα, τα παιδιά με βαθμολογία κάτω από 7/10 έχουν περίπου τις διπλάσιες πιθανότητες να χρειαστεί να παρακολουθήσουν κάποιο ειδικό σχολείο όταν μεγαλώσουν. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να τρομάζει τους γονείς. Οι ερευνητές τονίζουν ότι μόλις 1 στα 44 παιδιά με χαμηλή επίδοση στο Apgar θα χρειαστεί τελικά να παρακολουθήσει ειδικό σχολείο.Πηγή
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου