22 Ιουλ 2011

Αφήστε το να παίξει με το νερό

Τώρα που είναι καλοκαίρι και κάνει ζέστη, σταματήστε πια να σκέφτεστε ότι το παιδί θα… κρυώσει και αφήστε το να κάνει καμία ατασθαλία κι ας είναι μέσα στο σπίτι.
Τα παιδιά τρελαίνονται να παίζουν με το νερό και συνήθως εμείς οι γονείς, με το φόβο ότι μπορεί να κρυώσουν, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τη σκέψη αυτή.



Όμως, τώρα που κάνει ζέστη δεν έχουμε και πολλά επιχειρήματα για να τα πείσουμε ότι το κάνουμε για το καλό τους. Και η αλήθεια είναι (ελάτε παραδεχτείτε το) ότι τις περισσότερες φορές που έχουμε αρνηθεί στα παιδιά μας ένα παιχνίδι με το νερό, είναι γιατί σκεφτόμαστε τη φασαρία να μαζεύουμε τα νερά και τις βρωμιές που θα προκληθούν από το παιχνίδι τους.

Για να είμαστε όμως πειστικοί ως προς το «απαγορεύειν», οφείλουμε να δίνουμε στο παιδί τις δυνατότητες να πράξει αυτό που θέλει, ιδίως όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Επομένως, αφήστε το να παίξει στη βεράντα με τη φουσκωτή πισίνα του, να γεμίσει νερό τα κατσαρολικά του, να πλύνει τα αυτοκινητάκια του, να κάνει μπάνιο τις κούκλες του, να γεμίσει τα νεροπίστολά του και να σας κάνει λούτσα!

Πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...