5 Αυγ 2011

Γενετικά τα αίτια για τον αυτισμό, ή όχι;

Τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε σε blogs και sites του εξωτερικού για την έντονη συζήτηση που έχει προκύψει γύρω από τα αίτια του Αυτισμού.
Μετά από πρόσφατες μελέτες (τις διαβάσατε και εδώ) που αφορούσαν αφ' ενός τη συσχέτιση του αυτισμού και της λήψης αντικαταθλιπτικών από τη μητέρα, αλλά και μελέτης σχετικά με δίδυμα εκ των οποίων μόνο το ένα εμφανίζει αυτιστικά στοιχεία, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο δρόμος για την πλήρη εξήγηση του φαινομένου είναι ακόμα μακρύς και ίσως με πολλές εκπλήξεις.
Η συσχέτιση του αυτισμού με περιβαλλοντικά αίτια κερδίζει έδαφος.
Φαίνεται ότι στο φώς των νέων μελετών (βλ. Πηγές), η γενετική εξήγηση για τον αυτισμό χάνει έδαφος και η σημασία των περιβαλλοντικών παραγόντων στην εμφάνιση και εξέλιξη του αυτισμού αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο σε παράγοντα μείζονος σημασίας.
Παρακολουθούμε με προσοχή την εξέλιξη και θα σας ενημερώνουμε για ό,τι νεότερο από τα διεθνή site και όχι μόνο.

Μείνετε συντονισμένοι.


Σχετικές μελέτες:

Genetic heritability and shared environmental factors among twin pairs with autism. Hallmayer J, Cleveland S, Torres A, Phillips J, Cohen B, Torigoe T, Miller J, Fedele A, Collins J, Smith K, Lotspeich L, Croen LA, Ozonoff S, Lajonchere C, Grether JK, Risch N. Archives of General Psychiatry. 2011 July.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...