5 Αυγ 2011

Παιδικά καθίσματα περιέχουν επικίνδυνα χημικά

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για το παιδί σας είναι να του αγοράσετε ένα ειδικό παιδικό κάθισμα για να ταξιδεύει με ασφάλεια στο αυτοκίνητο, σωστά;

"Λάθος" είναι η σωστή απάντηση, σύμφωνα με μία νέα έρευνα μιας μη κερδοσκοπικής οικολογικής οργάνωσης από τις ΗΠΑ. Η οργάνωση αυτή εξέτασε 150 περιπτώσεις παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου προκειμένου να διαπιστώσει εάν περιέχουν βραδυφλεγή χημικά, μεταξύ των οποίων βρώμιο, χλώριο, μόλυβδο και άλλες ουσίες οι οποίες έχουν συνδεθεί στο παρελθόν με μαθησιακές δυσκολίες και αναπτυξιακά προβλήματα.
Τα αποτελέσματα (εδώ θα τα βρείτε αναλυτικά) δεν ήταν και τόσο ενθαρυντικά. Ωστόσο, ακόμα κι αν το κάθισμα που χρησιμοποιείτε είναι μεταξύ των χειρότερων, μη βιαστείτε να το πετάξετε στα σκουπίδια. Τα παιδικά καθίσματα ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ σώζουν ζωές. Η επίπτωση των χημικών ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι. Απλά, δρομολογήστε την αντικατάστασή του σε εύλογο χρονικό διάστημα. Εάν από την άλλη σκέπτεστε να αγοράσετε κάποιο παιδικό κάθισμα ή ν' αλλάξετε αυτό που χρησιμοποιείτε, καλό θα ήταν να συμβουλευθείτε τη λίστα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...