11 Αυγ 2011

Περισσότερες "διασυνδέσεις" στον εγκέφαλο των αυτιστικών


Οι διαφορές στην εγκεφαλική δομή των ατόμων που φέρουν το «γονίδιο του αυτισμού» μπορούν να διαφωτίσουν τον τρόπο εξέλιξης της ασθένειας, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες.

Εγκεφαλογραφήματα σε παιδιά με το γονίδιο του αυτισμού έδειξαν περισσότερες «διασυνδέσεις» νευρικών κυττάρων στον πρόσθιο λοβό του εγκεφάλου τους σε σύγκριση με το υπόλοιπο σύστημα.Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του BBC, το εν λόγω γονίδιο (CNTNAP2) εμφανίζεται στο ένα τρίτο των ανθρώπων και αυξάνει τις πιθανότητες εκδήλωσης αυτισμού.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 32 παιδιά, εκ των οποίων τα μισά ήταν αυτιστικά, την ώρα που έκαναν μαθησιακά τεστ.Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ Ashley Scott-Van Zeeland δήλωσε πως το πρόσθιο μέρος του εγκεφάλου κατά κάποιο τρόπο «επικοινωνεί» με τον εαυτό του, όντας σχετικά αποκομμένο από τα υπόλοιπα μέρη, ενώ είναι λιγότερες του κανονικού οι διασυνδέσεις με το πίσω μέρος. Οι αιτίες του αυτισμού δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί, αλλά οι επιστήμονες εκτιμούν πως τα πορίσματα της έρευνας θα τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν αποτελεσματικές θεραπείες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...