4 Αυγ 2011

Ευεργετική για τα παιδιά η χρήση υπολογιστή

Τα παιδιά που χρησιμοποιούν συχνά ηλεκτρονικό υπολογιστή έχουν περισσότερες πιθανότητες να διακριθούν στη δουλειά τους ως ενήλικες, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Alabama - Birmingham.
Σύμφωνα με τη Δρ. Shelia Cotten, αναπληρώτρια καθηγήτρια κοινωνιολογίας, η έκθεση σε υπολογιστές μπορεί να δώσει στα νέα παιδιά τις τεχνολογικές δεξιότητες και την εξοικείωση που χρειάζονται για να διακριθούν σε μια κοινωνία στην οποία κυριαρχεί η τεχνολογία.
Η Cotten και οι συνεργάτες της μελέτησαν 1.202 παιδιά ηλικίας 9-10 ετών τα οποία συμμετείχαν στο πρόγραμμα "Ένα laptop για κάθε παιδί", πριν και αφού πήραν τον υπολογιστή. Μέτρησαν το άγχος που είχαν σχετικά με τον υπολογιστή, για τις δυνατότητες, για τη χρήση και για την κατοχή του. 
Σύμφωνα λοιπόν με τα δεδομένα, οι μαθητές οι οποίοι ήταν από πριν εξοικειωμένοι με τη χρήση υπολογιστή, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το laptop. Αισθάνθηκαν ότι συνέβαλλε στην εκπαίδευσή τους και μπόρεσαν άμεσα να εντάξουν τη χρήση του στο καθημερινό τους πρόγραμμα. Κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό στον μελλοντικό εργασιακό βίο τους, σύμφωνα με την Cotten.
Αντιθέτως, οι μαθητές οι οποίοι δεν ήταν εξοικειωμένοι με τη χρήση υπολογιστή, χρησιμοποίησαν το νέο τους laptop αισθητά λιγότερο.
Το συμπέρασμα της έρευνας είναι πως θα πρέπει να διασφαλίσουμε την πρόσβαση των παιδιών σε υπολογιστές ώστε αυτά να αποκτήσουν μεγαλύτερη εξοικείωση με την τεχνολογία, ειδικά στις υποβαθμισμένες περιοχές όπου αυτό είναι κάθε άλλο παρά δεδομένο.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...