10 Σεπ 2011

Οργανωθείτε, λίγο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς...

Tα σχολεία ανοίγουν σε λίγο και ο ελεύθερος χρόνος ο δικός σας αλλά και των παιδιών θα μειωθεί. Καλό θα ήταν τόσο για εσάς τους γονείς όσο και για τα παιδιά, να έχετε καθορίσει το ωρολόγιο πρόγραμμά τους, μοιράζοντας τις ώρες που πρέπει να διαθέσετε για αυτά, με τον σύντροφό σας, ή αν είστε από τους τυχερούς να αναζητήσετε βοήθεια σε κάποιον κοντινό σας άνθρωπο, όπως τους παππούδες και τις γιαγιάδες.


Επειδή η πρώτη εβδομάδα είναι πάντα δύσκολη, γιατί πρέπει όλοι μας να προσαρμοστούμε στα… χειμωνιάτικα δεδομένα,  στο mother.gr μαζέψανε μερικές ιδεές για να σας βοηθήσουνε να βάλετε σε μία σειρά τις καθημερινές σας ασχολίες.

  • Φροντίστε να φτιάξετε τυχόν εκκρεμότητες μέσα στο σπίτι προτού να ανοίξουν τα σχολεία. Τακτοποιήστε τα δωμάτια των παιδιών και κάντε χώρο, για βιβλία, για τις τσάντες τους, αλλά και για τα αναλώσιμα που χρειάζονται για το σχολείο.
  • Μάθετε στα παιδιά σας να είναι τακτικά, να ξέρουν που αφήνουν τα πράγματά τους, και να διατηρούν το γραφείο τους σε μία καλή κατάσταση, ώστε να διευκολύνονται και αυτά στο διάβασμά τους.
  • Οργανώστε τα συρτάρια και τις ντουλάπες τους, με τα ρούχα που θα χρειάζονται τώρα στο ξεκίνημα του φθινοπώρου, έχοντας πάντα κατά νου ότι μπορεί ξαφνικά να χρειαστείτε κάτι πιο χοντρό αν πέσει η θερμοκρασία.
  • Βρείτε τα ρούχα που πρέπει να φορέσουν τα παιδιά από το βράδυ, βάζοντάς τα να τα επιλέξουν, ώστε το πρωί να γλυτώσετε τυχόν γκρίνιες για το πώς και γιατί πρέπει να ντυθούν μετα ρούχα που τους επιλέξατε.
  • Μεριμνήστε για αθλητικά παπούτσια! Είναι τα μοναδικά που βολεύουν στο σχολείο, ιδιαίτερα σε αυτές τις ηλικίες, κυρίως λόγω της έντονης δραστηριότητας των παιδιών.
  • Αν θέλετε να είστε πάντα συνεπείς, τόσο με τις υποχρεώσεις του παιδιού για το σχολείο, τις εξωσχολικές του ασχολίες, αλλά και για τις κοινωνικές του συναναστροφές, γράφτε ό,τι θέλετε να θυμάστε και κολλήστε το με ένα μαγνητάκι ή στο ψυγείο ή σε ένα πίνακα ανακοινώσεων.
  • Κάθε Σαββατοκύριακο συζήτηστε όλοι μαζί το πρόγραμμα της εβδομάδας, και αποφασίστε πως θα το φτιάξετε.
Καλή Αρχή!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...