9 Σεπ 2011

Βρέθηκαν δύο νέοι τύποι αυτισμού




 
Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Australian, αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν για πρώτη φορά ν' αναγνωρίσουν δύο βιολογικά διαφορετικούς τύπους αυτισμού.
Ο πρώτος τύπος περιλαμβάνει ανωμαλίες του εγκεφάλου. Τα παιδιά με τον συγκεκριμένο τύπο έχουν διευρυμένο εγκέφαλο και συνήθως αναπτύσσουν τον αυτισμό μέχρι την ηλικία των 18 μηνών. Τα παιδιά με τον δεύτερο τύπο έχουν ανοσοποιητικό σύστημα που δε λειτουργεί αποτελεσματικά.
Η ανακάλυψη αυτή, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι εξίσου σημαντική με την ανακάλυψη των διαφορετικών μορφών καρκίνου στη δεκετία του '60 και ευελπιστούν ότι θα οδηγήσει στη δημιουργία πιο εξατομικευμένων θεραπειών για τον αυτισμό.
Ο Δρ. David Amaral, καθηγητής ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της California Davis, εξηγεί: "Εάν προσπαθούσαμε να θεραπεύσουμε όλα τα είδη καρκίνου ταυτόχρονα, θα ήταν μάταιο. Το ίδιο ισχύει και για τον αυτισμό". Και συνεχίζει λέγοντας ότι το ιδανικό θα ήταν να μπορούσαν οι ειδικοί να πούνε σε κάθε παιδί που προσέρχεται για αξιολόγηση, όχι απλά ότι έχει αυτισμό, αλλά ότι έχει αυτισμό τύπου Α, τύπου Β κτλ., ώστε να γνωρίζουν ακριβώς ποια είναι η ιδανική για την περίπτωσή του θεραπευτική αγωγή. "Εάν κάποιο παιδί, για παράδειγμα, πάσχει από αυτισμό στο ανοσοποιητικό σύστημα, θα ήταν καλύτερα ν' ασχοληθούμε με το ανοσοποιητικό του σύστημα, παρά με τις λειτουργίες του εγκεφάλου".
Ο Amaral και οι συνεργάτες του ξεκίνησαν την έρευνα για τον αυτισμό το 2006. Μελέτησαν διαφορετικούς παράγοντες που πιστεύεται ότι συμβάλλουν στον αυτισμό, μεταξύ των οποίων η ανάπτυξη του εγκεφάλου, η γενετική και οι επιρροές από το περιβάλλον. Οι μελέτες τους αφορούν παιδιά ηλικίας 2-3 ετών και δεν σταματούν στην εύρεση των δύο αυτών τύπων αυτισμού: ελπίζουν ν' αναγνωρίζουν πολλούς ακόμα τύπους αυτισμού.
Οι ερευνητές θα παρουσιάσουν τα ευρήματά τους στο Συνέδριο Αυτισμού Ασίας Ειρηνικού που διεξάγεται μεταξύ 8-10 Σεπτεμβρίου στο Περθ της Αυστραλίας.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...