11 Οκτ 2011

Σκούμπι - Ντου και Lazy Town οι καλύτερες σειρές με επίσημη σφραγίδα!

H Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας των Η.Π.Α., που αποτελείται από παιδαγωγούς, γιατρούς, παιδοψυχολόγους, κινηματογραφιστές έκανε έρευνα και κατέληξε στις 20 πιο δραστήριες παιδικές εκπομπές.

Η έρευνα είχε σκοπό να ανακαλύψει ποιά είναι εκείνα τα παιδικά που προωθούν έναν υγιή τρόπο ζωής. Κριτήρια αποτελούσαν οι δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκονταν οι ήρωες των παιδικών, τα αθλήματα στα οποία συμμετείχαν, η σωστή υγιεινή διατροφή και φυσικά η καλή κοινωνική συμπεριφορά.


Σκούμπι-Ντου:
Το «Σκούμπι-Ντου» ξεπέρασε όλους τους «ανταγωνιστές» του και έκοψε το νήμα της πρωτιάς.
Στέφθηκε πρώτο στη λίστα με τις “20 πιο δραστήριες παιδικές εκπομπές”.
Με τα κριτήρια αυτά, η επιλογή του «Σκούμπι-Ντου» για την πρώτη θέση, φαίνεται τελικά αναμενόμενη. Ο πολυαγαπημένος μας, φοβιτσιάρης, αλλά πάντα πιστός σκύλος, μαζί με τον Σάγκι το αφεντικό του, έχουν διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τα εκάστοτε τέρατα και φαντάσματα, που αντιμετωπίζουν, και, φυσικά, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Σάγκι και ο Σκούμπι δεν λένε ποτέ όχι σε ένα καλό γεύμα.

Lazy Town:

Οι επιστήμονες, που έκαναν την έρευνα, αναγνώρισαν πως ο γεμάτος ενέργεια, καλοδιάθετος και υπερδραστήριος χαρακτήρας της παιδικής σειράς “Lazy Town”, ο αγαπημένος μας Σπόρτακους, επηρεάζει σημαντικά τα παιδιά. Τα “παρασύρει” να αφήσουν τα video-games και να αναζητήσουν τη διασκέδαση στις αθλητικές δραστηριότητες και τη φύση, ενώ παράλληλα προωθεί τη σωστή διατροφή, μιας και αναφέρει συχνά ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι “τα γλυκά του αθλητή”.
Ο Σπόρτακους ερμηνεύεται από τον ηθοποιό Μάγκνους Σέβινγκ και αποτελεί ενεργό μέλος της καμπάνιας περί δημόσιας υγείας “Change4Life”, ενώ η Βρετανίδα Υπουργός Υγείας Anne Milton έχει δηλώσει πως “ο Σπόρτακους αποτελεί ένα υπέροχο πρότυπο για μία υγιή και δραστήρια ζωή για τα παιδιά και είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται και οι γονείς τους”.

Εκτός, όμως, από το «Σκούμπι-Ντου» και το “Lazy Town”, στις 11 πρώτες θέσεις της έρευνας, για “το υγιέστερο cartoon”, βρίσκονται και άλλες 6 παιδικές εκπομπές.

• 1η θέση: Scooby-Doo (Το Star έχει τα δικαιώματα)
• 3η θέση: Lazy Town (Σάββατο και Κυριακή στις 09:45)
• 4η θέση: Peppa Pig (Σάββατο και Κυριακή στις 08:30)
• 6η θέση: Tom and Jerry (Το Star έχει τα δικαιώματα)
• 7η θέση: Dora the Explorer (Σάββατο στις 08:45)
• 8η θέση: Looney Tunes (Το Star έχει τα δικαιώματα)
• 9η θέση: Spongebob Squarepants (Σάββατο και Κυριακή στις 11:40)
• 11η θέση: Ben 10 (Σάββατο και Κυριακή στις 10:45)

Πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...