21 Δεκ 2011

Δημιουργικές συναντήσεις για παιδιά στις γιορτές 2011

Σε συνέχεια των δημιουργικών συναντήσεων της «σ π ε ί ρ α ς» σε χώρους τέχνης της Αθήνας και ύστερα από το ενδιαφέρον των γονέων για Συναντήσεις σε Εικαστικούς χώρους μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων 2011, συνεχίζονται οι δημιουργικές συναντήσεις για τα παιδιά, ενόψει των χριστουγεννιάτικων εορτών.

Συγκεκριμένα, οι επισκέψεις των μελών του οργανισμού θα πραγματοποιηθούν 27, 28 Δεκεμβρίου 2011 & 5 Ιανουαρίου 2012 (Οι ημερομηνίες έχουν προσδιοριστεί με βάση το ωράριο των χώρων τις ημέρες των γιορτών):

- 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
- Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: πολύ ιδιαίτερη έκθεση με ευαίσθητα υλικά, μεγάλες εγκαταστάσεις, ένα δυνατό σχόλιο στη γραφή. Καλλιτεχνικά βιβλία, επεμβάσεις σε τοίχους, επικολλήσεις, δημιουργίες που απαιτούν μικροσκόπιο ... στην εντυπωσιακή έκθεση «Αντί γραφής»

- 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - Μουσείο Μπενάκη οδού Πειραιώς: i) σύγχρονη φωτογραφία για την Ευρώπη, ιχνηλατώντας τα 4 γεωγραφικά άκρα της & ii) «Τα πίσω δωμάτια του νου» αφιέρωμα στον πολυτάλαντο ποιητή, λογοτέχνη, στιχουργό, συνθέτη, εικαστικό Νίκο Χουλιαρά.

- 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - Εθνική Πινακοθήκη: επιλογές από έργα των μεγάλων εικαστικών του 20ου αιώνα. Ένας διαχρονικός, ανεξάντλητος χώρος συνάντησης για όλους μας.

Τα παιδιά προσκαλούνται εκτός από τη βιωματική συμμετοχή τους στις ασκήσεις και παιχνίδια της κάθε έκθεσης να φιλοτεχνήσουν ένα δικό τους καλλιτεχνικό βιβλίο υπό τον τίτλο «Τα πίσω δωμάτια του νου», αφιερωμένο στο Νίκο Χουλιαρά και στις εμπνεύσεις της σύγχρονης Τέχνης στη ζωή μας. Το βιβλίο αυτό θα αποτελείται από προσωπικές δημιουργίες των παιδιών, οι οποίες ωστόσο δίνουν ζωή σε ένα αυτόνομο έργο, ένα σώμα-καλλιτεχνικό βιβλίο για τον καθένα.

Μέσα στο γιορτινό κλίμα της Αθήνας τρεις μεγάλοι χώροι τέχνης-θεσμοί στο πολιτιστικό γίγνεσθαι όλης της χώρας μας έχουν επιλεγεί.

Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος. Παρακαλώ δηλώστε τη συμμετοχή σας μέχρι την Πέμπτη βράδυ, 22 Δεκεμβρίου στο τηλέφωνο 210 5616300.
Κάθε συνάντηση είναι αυτόνομη. Για όσους παρακολουθήσουν και τις 3 συναντήσεις το κόστος ανά παιδάκι δέχεται σημαντική έκπτωση. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...