12 Δεκ 2011

Δραστηριότητα: "Εδώ είμαι"

Για πολλά παιδιά με αυτισμό είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μάθουν να αντιδρούν και να απαντούν στο κάλεσμα του ονόματός τους, αλλά και να καλούν τους άλλους. Με αυτό το εύκολο παιχνίδι, η κοινωνική αυτή δεξιότητα γίνεται πιο κατανοητή. 

Θα χρειαστείτε ένα μεγάλο χαρτόκουτο ή μια κουρτίνα, πίσω από το οποίο μπορεί να κρυφτεί ένας ενήλικας. Η ομάδα των παιδιών συνοδευόμενη από έναν άλλο ενήλικα, βγαίνει από το δωμάτιο έως ότου ο ενήλικας κρυφτεί. Όταν επιστρέψουν, ο ενήλικας ενθαρρύνει τα παιδιά να ρωτήσουν "Πού είσαι....;" χρησιμοποιώντας και το όνομα του ενήλικα. Τότε ο ενήλικας εμφανίζεται λέγοντας "Εδώ είμαι!". Μπορεί να κάνει αστείες γκριμάτσες, να χορεύει καθώς αποκαλύπτεται ή να φοράει κάτι αστείο, για να γίνει πιο διασκεδαστικό. Όταν τα παιδιά δείχνουν εξοικειωμένα με τη δραστηριότητα αυτή, είναι η σειρά τους, ένα-ένα, να κρυφτούν.

Η δραστηριότητα αυτή ενισχύει τις δεξιότητες λόγου και ομιλίας, βοηθά στην αναγνώριση του ονόματος και στην κοινωνική απάντηση, παρέχοντας ακουστικά και οπτικά ερεθίσματα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...