1 Μαρ 2012

10 iPhone apps για νήπια και παιδιά

"Η 13 μηνών κόρη μου μπορεί να ανοίξει το iPhone του μπαμπά της. Δεν το λέω για να καμαρώσω –είμαι σίγουρη ότι τα περισσότερα νήπια μπορούν. Το λέω γιατί, όπως όλα δείχνουν, σε μερικούς μήνες θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει καλύτερα από τον μπαμπά της -σίγουρα από εμένα που δεν έχω καν iPhone- και γιατί τότε θα πρέπει να βρούμε τρόπους να αποσπούμε την προσοχή της από τα μηνύματα και τα e-mails και να την επικεντρώνουμε σε πιο κατάλληλα για την ηλικία της «παιχνίδια»."  γράφει η κ. Έλενα Μπούλια.

Το αν πρέπει ή δεν πρέπει τα πιτσιρίκια να «παίζουν» με τα κινητά μας τηλέφωνα –ή τις ηλεκτρονικές μας συσκευές εν γένει- είναι μία άλλη συζήτηση. Ποιος γονιός μπορεί να απομακρύνει οριστικά τα παιδιά από το κινητά ή τους υπολογιστές της οικογένειας; Και, εν τέλει, γιατί να το κάνει; Είναι ζήτημα λίγων ετών να έχει το κάθε παιδί το δικό του κινητό, είτε μας κακοφαίνεται είτε όχι.

Παρακάτω θα δείτε τα πιο ενδιαφέροντα, χρήσιμα και διασκεδαστικά iPhone και iPad applications για μαμάδες και παιδιά (για την ιστορία: όλα τα iPad apps υπάρχουν και σε iPhone apps ενώ δεν ισχύει πάντα το αντίθετο):

Angry Birds – Ηλικίες: 4+ - Κόστος: 3,99 ευρώ
 Ποιος δεν το ξέρει – ποιος δεν έχει «κολλήσει»; Με 240 εθιστικά επίπεδα το μόνο σίγουρο είναι ότι το πιτσιρίκι σας δεν θα αφήνει το iPhone από τα χέρια του. Αν δεν θέλετε να συμβεί κάτι τέτοιο, απλά μην αγοράσετε αυτό το app. 





WeetWoo! Kid Videos, Safe & Educational – Ηλικίες: 3+ - Κόστος: 2,99 ευρώ
Οι περισσότεροι νέοι γονείς έχουν βρει καταφύγιο στο You Tube όταν θέλουν να απασχολήσουν τα πιτσιρίκια με διασκεδαστικά μουσικά videos. Δυστυχώς, όμως, δε μπορούν να γνωρίζουν πάντα ποια από αυτά μπορεί να είναι «πειραγμένα» και να περιέχουν και βρισιές, άσεμνες ή τρομακτικές εικόνες. Το WeetWoo, λοιπόν, δημιουργήθηκε για να φιλτράρει το «κακό» περιεχόμενο του YouTube αλλά και τα σχόλια που υπάρχουν κάτω από κάθε video, προσφέροντας videos αποκλειστικά για παιδιά με ασφαλές περιεχόμενο, διαχωρισμένα ανά ηλικία και θεματολογία.

Bean Bag Kids Present Little Red Riding Hood-Ηλικίες: 4+ (και νωρίτερα)–Κόστος: 2,39 ευρώ
 Μία από τις πολλές ιστορίες της σειράς Bean Bag Kids, η συγκεκριμένη περιλαμβάνει όμορφες εικόνες (με πρωταγωνιστές από το παιχνίδι Little Big Planet του PlayStation 3) και αφηγείται την γνωστή ιστορία σε 10 σκηνές και με τρισδιάστατο διαδραστικό τρόπο. Μάλιστα, η ιστορία είναι «πειραγμένη» για να μην τρομάζει τα παιδιά: Εδώ ο λύκος δεν τρώει κανέναν και δεν ανοίγει κανενός το στομάχι στο τέλος. Τέλος, καθώς η αφήγηση είναι στα αγγλικά, μπορείτε να «κλείσετε» αυτή τη δυνατότητα και να αφηγηθείτε εσείς στο παιδί την ιστορία.

Jellytoons Toddler Skills: Βοbo’s Birhtday Challenge -Ηλικίες: 4+ - Κόστος: 0,79 ευρώ

 Ψυχαγωγία και εκπαίδευση προσφέρει το συγκεκριμένο app, το οποίο περιλαμβάνει έξι εθιστικά παιχνίδια που εξασκούν τις μηχανικές κινήσεις του παιδιού, το μέτρημα και την αναγνώριση σχημάτων. Οι φωνητικές οδηγίες είναι στα αγγλικά, οπότε μάλλον θα χρειαστεί να αναλάβετε ρόλο διερμηνέα.



Connect ‘n color – Ηλικίες: 3+ - Κόστος: 0,79 ευρώ
 Σε αυτό το app το παιδί θα παρακολουθήσει την ιστορία μιας αλεπούς κατά την διάρκεια μιας ημέρας στο σχολείο και παράλληλα θα μάθει να ενώνει τις κουκίδες αλλά και να χρωματίζει τις εικόνες από μία χρωματική παλέτα που θα του «δοθεί» στο τέλος της ιστορίας.




 First Greek Words Lite–Οι Πρώτες μου λέξεις στα Ελληνικά Lite -Ηλικίες: 4+- Κόστος: Δωρεάν
Πρόκειται για την πρώτη εκπαιδευτική εφαρμογή που βοηθά τα παιδιά να μάθουν τους ήχους των γραμμάτων (φωνήματα), το ονόματα των γραμμάτων και πώς αυτά σχηματίζουν λέξεις. Περιλαμβάνει εικόνες από ζωάκια και γράμματα, τα οποία τα παιδιά πρέπει να τοποθετήσουν στην σωστή σειρά για να εμφανιστεί το όνομα το κάθε ζώου.






  iPhone apps για νήπια
Υπάρχουν αμέτρητα iPhone apps για νήπια και μωρά. Καθώς, όμως τα περισσότερα είναι στα αγγλικά ξεχωρίσαμε μόνο αυτά που δεν περιλαμβάνουν -ή περιλαμβάνουν μικρές- ιστορίες και φωνητικές οδηγίες:

Bubbles – Ηλικίες: 1+ - Κόστος: 0,79 ευρώ
 Ιδανικό για να αποσπάσετε την προσοχή του με ευχάριστο τρόπο. Το μόνο που έχει να κάνει το μωρό είναι να «σκάει» φουσκάλες με το δαχτυλάκι του.







Tozzle- Toddler's Favorite Puzzle – Ηλικίες: 18m+ - Κόστος: 1,59 ευρώ
Η εφαρμογή βοηθά το παιδί να αναγνωρίζει σχήματα και να εξασκεί τις μηχανικές του κινήσεις. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 42 διαφορετικές εικόνες και να αφήσετε το παιδί να «λύσει» το παζλ. Περιλαμβάνει διασκεδαστική μουσική. 





Ένα αδέσποτο σκυλάκι van Psichogios Publications – Ηλικίες: 2+ - Κόστος: 1,59 ευρώ
Θέλετε ελληνικό παραμύθι; Οι εκδόσεις Ψυχογιός πρωτοπορούν δημιουργώντας εφαρμογές με διαδραστικές ιστορίες και ήχους που τα πιτσιρίκια θα λατρέψουν. Η αφήγηση είναι στα ελληνικά, οπότε εσείς δεν χρειάζεται ουσιαστικά να κάνετε τίποτα. Το «ένα αδέσποτο σκυλάκι» είναι μία μόνο από αυτές τις ιστορίες.



My first puzzles: Toys – Ηλικίες: 2+ - Κόστος: 1,59 ευρώ
Δώδεκα διαφορετικά παζλ, με ήχους και όμορφα γραφικά μπορούν να ψυχαγωγήσουν για αρκετή ώρα το νήπιο αλλά και να βελτιώσουν τις μηχανικές του κινήσεις.














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...