2 Μαρ 2012

Δραστηριότητες στον "Ελληνικό κόσμο"

Ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται κάθε Σάββατο και Κυριακή τους μικρούς του φίλους, για να παίξουν, να μάθουν, να δημιουργήσουν και να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες! Το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 3 Μαρτίου
«Ταξιδεύοντας με τα χρώματα και τα σχήματα της φαντασίας μας!
Ένα ουράνιο τόξο παρασύρει τα παιδιά στην έκθεση «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών». Τα παιδιά προσγειώνονται στην παλέτα ενός ζωγράφου, αναμειγνύουν σχήματα και χρώματα και μέσα από ένα παιχνίδι τέχνης εκφράζονται δημιουργικά. Με ερέθισμα την έκθεση, οι μικροί μας φίλοι, με την πολύτιμη συνεργασία των γονιών τους και των μουσειοπαιδαγωγών, έρχονται σε επαφή με βασικές προμαθηματικές έννοιες. Παράλληλα ανακαλύπτουν το χώρο του μουσείου, αναπτύσσουν τη φαντασία τους, μαθαίνουν υλικά και τεχνικές ζωγραφικής, εκφράζονται μέσα από τη σωματική κίνηση και καλλιεργούν το αισθητικό τους κριτήριο.
Διάρκεια: 70 λεπτά

Το κόστος συμμετοχής είναι 12 ευρώ για ένα παιδί και το συνοδό του.
- Ώρα έναρξης: 11:30.
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012
«Μύθοι των φυτών του τόπου μας»
Αναγνωρίζουμε τα φυτά που ανήκουν στη χλωρίδα του τόπου μας από το σχήμα τους, τα χρώματά τους, την υφή τους αλλά και τους μύθους που δένονται σφιχτά μαζί τους από την αρχαιότητα έως σήμερα. Τα φυτά του τόπου μας είναι κομμάτι της μυθολογίας μας, η οποία μέσα από μια άλλη οπτική μάς οδηγεί στα ελληνικά μονοπάτια της βοτανολογίας.
Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού.

Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα. Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.
- Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ελληνικός Κόσμος
Πειραιώς 254, Ταύρος 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...