15 Μαρ 2012

" Γιατί μαμά...;"

 Όταν το πιτσιρίκι σας κλείσει το 4ο χρόνο της ζωής του, περίπου, αρχίζει η περιβόητη περίοδος των "γιατί;". Αρχίζει να σας ρωτά για απλά καθημερινά πράγματα, αλλά και για ακόμη πιο περίεργα, που ίσως και εσείς να μην είχατε σκεφθεί! Γιατί ο σκύλος και η γάτα δεν μπορούν να γίνουν φίλοι; Ποιος είναι ο λόγος που όλοι έχουμε ανάγκη τον ύπνο; Πώς μπορούμε να μετρήσουμε την απόσταση από εδώ ως τα αστέρα;
Ένα έξυπνο πρόγραμμα, δυστυχώς ακόμη μόνο στα Αγγλικά, σας λύνει τα χέρια απαντώντας στις απωρίες των μικρών μας "ανακριτών".
Η Dr. Universe, η πιο περίεργη γάτα του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, απαντάει σε ένα σωρό απρόβλεπτες ερωτήσεις που συχνά θέτουν τα παιδιά,  σε μορφή κόμικ με αρκετές συνέχειες ώστε οι επεξηγήσεις της, οι οποίες στηρίζονται σε επιστημονικές έρευνες, να γίνονται και πιο κατανοητές στα παιδιά και πολύ πιο διασκεδαστικές. 
 
Δείτε τις χαριτωμένες ιστοριούλες που σκαρώνει για να μιλήσει για ζητήματα φυσικής, χημείας, αστρονομίας, βιολογίας ή απλώς θέματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητά μας στο druniverse.wsu.edu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...