Το περιοδικό Pediatrics δημοσίευσε μια έρευνα σχετικά με τη διάρκεια του ύπνου, τη συμπεριφορά και τα συμπτώματα ΔΕΠ-Υ σε υγιή παιδιά ηλικίας 7-8 ετών.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παιδιά που είχαν μικρή διάρκεια ύπνου (λιγότερο από 7,7 ώρες) είχαν υψηλότερα σκορ υπερκινητικότητας /παρορμητικότητας, υψηλότερα σκορ διαταραχής διάσπασης προσοχής /υπερκινητικότητας, ενώ παρόμοια αποτελέσματα απροσεξίας σε σύγκριση με παιδιά που κοιμούνται 7,7 με 9,4 ώρες ή >9,4 ώρες. Πολλοί θεραπευτές βοηθούν παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς και ΔΕΠ-Υ.
Έχετε ρωτήσει κατά την αξιολόγηση ή επαναξιολόγηση για τις συνηθειες του ύπνου? Μιλώντας εκ πείρας, η διάρκεια του ύπνου μπορεί να μετατρέψει τα παιδιά σε διαφορετικούς ανθρώπους. Έχω δει παιδιά να "καταρρέουν", να παρουσιάζουν άστατη συμπεριφορά, να είναι απρόσεκτα και ουσιαστικά να "χάνουν" από την έλλειψη ύπνου. Γιατί νομίζετε ότι οι γονείς αντιπαθούν τα πιτζάμα-πάρτι? Δεν είναι η νύχτα του πιτζάμα-πάρτι, αλλά η μέρα μετά!
Έτσι λοιπόν απλά σας κάνουμε μια πρόταση -την επόμενη φορά που θα αξιολογείτε ένα παιδί που είναι απρόσεκτο, υπερκινητικό ή εμφανίζει προβλήματα συμπεριφοράς ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ πόσες ώρες ύπνου κάθε νύχτα είχε το παιδί την προηγούμενη εβδομάδα.
Reference: E. Juulia Paavonen et al. Short Sleep Duration and Behavioral Symptoms of Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder in Healthy 7- to 8-Year-Old Children. Pediatrics May 2009; 123:5 e857-e864; doi:10.1542/peds.2008-2164
Πηγή: Your Therapy Source
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου