30 Απρ 2012

Δραστηριότητα: Φτιάξε το άγαλμα

Ένα διασκεδαστικό και ανέξοδο ομαδικό παιχνίδι για όλη την οικογένεια. Για να ξεκινήσετε θα πρέπει να χωριστείτε σε ζευγάρια, έτσι ώστε ο ένας να είναι "το άγαλμα" και ο άλλος "ο γλύπτης". Επίσης θα πρέπει ένας ενήλικας να έχει γράψει σε μικρά χαρτάκια τα είδη των γλυπτών που επιθυμεί (π.χ το άγαλμα που τρέχει, που κοιμάται, που οδηγεί, που διαβάζει, που χτενίζεται, κ.λ.π).

Όταν το παιχνίδι ξεκινήσει, ο κάθε γλύπτης τραβάει στην τύχη ένα χαρτάκι και χρησιμοποιώντας το ταίρι του πρέπει να το τοποθετήσει στην κατάλληλη θέση- στάση, έτσι ώστε να υποδηλώνει τι κάνει (π.χ ότι τρέχει) χωρίς όμως να του πει τι προσπαθεί να φτιάξει. Το άγαλμα είναι υποχρεωμένο να αφεθεί στον δημιουργό να του μετακινήσει χέρια, πόδια, κορμό και κεφάλι και στο τέλος να παραμείνει ακίνητο στη στάση που το τοποθέτησε. Όταν όλοι είναι έτοιμοι, ο κάθε "γλύπτης" πρέπει να μαντέψει τι "άγαλμα" έχει φτιάξει ο αντίπαλος παίκτης. Κάθε φορά που ένα γλυπτό αναγνωρίζεται... ο δημιουργός του παίρνει ένα βαθμό- πόντο. Στον επόμενο γύρο οι ρόλοι αλλάζουν κι έτσι οι γλύπτες γίνονται αγάλματα και τα αγάλματα γίνονται γλύπτες.

Μέσω αυτής της δραστηριότητας ενισχύεται ο ιδεασμός, η κιναισθησία, ο κινητικός σχεδιασμός, η ισορροπία και η σωματογνωσία, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να είναι πολύ εποικοδομητικό  για κάποια πιο αμυντικά παιδιά το γεγονός ότι έρχονται σε σωματική επαφή, είτε ως δημιουργοί, είτε ως αγάλματα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...