8 Μαΐ 2012

«Μάθε παιδί μου γράμματα…!» Παιδικό Φεστιβάλ στον Βύρωνα

Το καθιερωμένο ραντεβού με τους μικρούς του φίλους δίνει για 27η χρονιά το Παιδικό Φεστιβάλ της πόλης μας, από τις 2 μέχρι και τις 13 Μαΐου, στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία».

Υπό τον τίτλο «Μάθε παιδί μου γράμματα…!», το φετινό Φεστιβάλ δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να μοιραστούν μαζί μας τη δική τους ματιά για την παιδεία και το εκπαιδευτικό σύστημα.


Την έναρξη του Παιδικού Φεστιβάλ θα κηρύξει ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς την Τετάρτη 2 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα. Στο πλαίσιο της πρώτης αυτής εκδήλωσης, θα παρακολουθήσουμε τραγούδια από τη χορωδία του «Χαμόγελου του Παιδιού», ενώ οι μαθητές του 8ου Δημοτικού θα παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση «Ταξίδι στο μαγικό κόσμο της Μουσικής» και ένα αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη και το ρεμπέτικο τραγούδι. Παράλληλα, παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν οι μαθητές του 6ου & 7ου Δημοτικού Σχολείου.

«Για μία ακόμα χρονιά, ιδιαίτερα δύσκολη σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, το 27ο Παιδικό Φεστιβάλ ανοίγει την αυλαία του αποδεικνύοντας ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες, μέσα από συλλογική δουλειά και προσπάθεια, οφείλουμε να κάνουμε πράξη κάθε πρωτοβουλία που αφορά στον πολιτισμό, δίνοντας χώρο δράσης στα παιδιά μας», επισημαίνει σχετικά ο Δήμαρχος της πόλης Νίκος Χαρδαλιάς και προσθέτει: «Όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, δεν πρέπει να αφήσουμε την οικονομική κρίση να μας οδηγήσει σε πολιτιστική χρεοκοπία».
«Δώσε ζωή… είναι στο αίμα σου»
Φέτος, μάλιστα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ και σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Σωτηρία» πραγματοποιείται αιμοδοσία, την Τετάρτη 9 Μαΐου, στο ΚΑΠΗ Μεταμόρφωσης (5-8 μ.μ), με στόχο να δημιουργηθεί τράπεζα αίματος για τα παιδιά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Τρίτη 8 Μαΐου
4.30 μ.μ. Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν το έργο «Ειρήνη» του Αριστοφάνη
6.00 μ.μ. Οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν το έργο «Άρωμα από Τσέχωφ», διασκευασμένα διηγήματα του Άντον Τσέχωφ
7.00 μ.μ. Οι μαθητές της Ε’ & ΣΤ΄ τάξεων του 10ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν το έργο «Η μαγική Λέξη», μία θεατρική ιστορία που δημιουργήθηκε από κείμενα και αυτοσχεδιασμούς των παιδιών.
8.30 μ.μ. Οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν το έργο «Αυτός που λέει Ναι και Αυτός που λέει Όχι» του Μπέρτολντ Μπρεχτ.
Τετάρτη 9 Μαΐου
5.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ. Αιμοδοσία στο ΚΑΠΗ Μεταμόρφωσης
4.30 μ.μ. Οι μαθητές του 12ου Νηπιαγωγείου παρουσιάζουν Παραμύθια και Μύθοι από την Ελλάδα: «Το σχολείο των ζώων», «Η ώρα η καλή», «Τα τρία γουρουνάκια», «Το λιοντάρι και το ποντίκι».
6.00 μ.μ. Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν το έργο «Από το Α ως το Ω, λέξεις τρέχουν στον αέρα» των Ελένης Τύμπα-Ψυρροπούλου, Κλεοπάτρας Παγιαβλή, Ευθυμίου Τρεύλα.
7.00 μ.μ. Οι μαθητές των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων παρουσιάζουν το έργο «Βελλερεφόντης».
8.30 μ.μ. Οι μαθητές των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων του τμήματος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών παρουσιάζουν χορούς από: Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Πόντο και Τζιά.
Πέμπτη 10 Μαΐου
4.00 μ.μ. Οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν δύο μονόπρακτα «Φαλακρή τραγουδίστρια» του Ευγένιου Ιονέσκο και«Πρόταση γάμου» του Άντον Τσέχωφ.
5.15 μ.μ. Οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου του τμήματος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.
6.15 μ.μ. Οι μαθητές της Α’ & Β΄ τάξεων του 10ου Δημοτικού Σχολείου και 12ου Νηπιαγωγείου παρουσιάζουν το έργο «Το Χρυσολούλουδο» της Ζωής Βαλάση.
7.45 μ.μ. Οι μαθητές του 3ου Λυκείου παρουσιάζουν το έργο «Ο Αρχοντοχωριάτης» διασκευή του Γιάννη Καλατζόπουλου από την ομώνυμη κωμωδία του Μολιέρου.
9.15 μ.μ. Οι μαθητές του 5ου Λυκείου & του Λυκείου Καρέα παρουσιάζουν το έργο «Η παράσταση… αρχίζει;» του Ρικ Άμποτ.
Παρασκευή 11 Μαΐου
4.30 μ.μ. Οι μαθητές των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων παρουσιάζουν το έργο «Μάγια και βότανα» του Χάρη Σακελλαρίου.
5.15 μ.μ. Οι μαθητές των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων παρουσιάζουν το έργο «Ο Σπιθοβολάκης» του Χάρη Σακελλαρίου.
7.15 μ.μ. Οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν το έργο «Ντενεκεδούπολη» της Ευγενίας Φακίνου.
8.15 μ.μ. Οι μαθητές του 6ου & 7ου Δημοτικών Σχολείων του τμήματος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Σάββατο 12 Μαΐου
4.00 μ.μ. Οι μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν το έργο «Να πως φτάσαμε στην κρίση», διασκευή από το θεατρικό έργο του Μάριου Ποντίκα «Εσωτερικαί ειδήσεις».
5.00 μ.μ. Οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν την παράσταση «Ειρήνη», μία μεταμοντέρνα διασκευή του ομώνυμου έργου του Αριστοφάνη από τον Γ. Ανδρουλάκη.
6.30 μ.μ. Οι μαθητές του 1ου Λυκείου παρουσιάζουν το έργο «Το θεριό του ταύρου» του Αζίζ Νεσίν.
8.45 μ.μ. Οι μαθητές του Γυμνασίου & Λυκείου Καρέα παρουσιάζουν το έργο «Του κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...