27 Ιουν 2012

Καλοκαίρι στην πόλη

Το «Καλοκαίρι στην πόλη», η εναλλακτική καλοκαιρινή «κατασκήνωση» στον «Ελληνικό Κόσμο», γίνεται ο απόλυτος προορισμός για τους μικρούς μας φίλους και φέτος το καλοκαίρι.

Το πρόγραμμα που αγάπησαν χιλιάδες παιδιά τα τελευταία χρόνια αρχίζει φέτος στις 18 Ιουνίου και αποτελείται από 5 δεκαήμερα, κατά τη διάρκεια των οποίων οι μικροί «κατασκηνωτές» θα ταξιδέψουν στις γωνιές όλου του κόσμου μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργία, τη μαγειρική, τη μουσική, το θέατρο, αλλά και τις συναρπαστικές προβολές Εικονικής Πραγματικότητας, που είναι το «σήμα κατατεθέν» του «Ελληνικού Κόσμου».

Φέτος, για δεύτερη χρονιά, διακεκριμένοι επαγγελματίες από διάφορους χώρους, γνωστοί για τη συμμετοχή τους σε πρωτοβουλίες που απευθύνονται σε παιδιά, όπως οι σεφ Λευτέρης Λαζάρου, Δημήτρης Σκαρμούτσος και Γιάννης Λουκάκος, το μουσικό συγκρότημα Burger Project, η θεατρική ομάδα AbOvo, η Ομάδα Κοπέρνικος, ο Γιώργος Κωνσταντινίδης και το κουαρτέτο εγχόρδων Crescento καθώς και αθλητές και αθλήτριες των Παραολυμπιακών Αγώνων και μέλη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, θα συμμετέχουν στο «Καλοκαίρι στην Πόλη» μετατρέποντας το καλοκαίρι των παιδιών σε μια αξέχαστη εμπειρία!

Επίσης από φέτος το «Καλοκαίρι στην πόλη», εκτός από πιο αγαπημένος προορισμός των παιδιών, γίνεται και η πιο πρακτική λύση για τους γονείς όλης της Αττικής, καθώς θα διατίθεται πλέον πούλμαν για τη μεταφορά των παιδιών από και προς τον «Ελληνικό Κόσμο» το πρωί και το απόγευμα αντίστοιχα. Στο «Καλοκαίρι στην πόλη», επί δέκα ημέρες, από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή (χωρίς τα Σαββατοκύριακα), τα παιδιά από 5 έως 12 ετών έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία εναλλακτική «κατασκήνωση» μέσα στο μουσειακό χώρο του «Ελληνικού Κόσμου». Από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, οι μικροί μας φίλοι έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τη μαγεία της Εικονικής Πραγματικότητας, να αγαπήσουν το περιβάλλον, να πραγματοποιήσουν ανασκαφές σαν μικροί αρχαιολόγοι φέρνοντας στο φως μυστικά χαμένα στους αιώνες, να «ταξιδέψουν» με την τριακόντορο, πιστό αντίγραφο ενός αρχαίου ελληνικού καραβιού σε φυσικό μέγεθος, αλλά και να ασχοληθούν με θέματα όπως η μυθολογία, η ελληνική παράδοση και ιστορία, τα μαθηματικά, η αστρονομία και το κουκλοθέατρο. Τα παιδιά ολοκληρώνουν το δεκαήμερο με μια εορταστική εκδήλωση, όπου παρουσιάζουν στους γονείς τους διάφορα «δρώμενα» και τις κατασκευές που έχουν ετοιμάσει κατά τις δέκα δημιουργικές ημέρες τους στον «Ελληνικό Κόσμο».

Το φετινό «Καλοκαίρι στην πόλη» περιλαμβάνει δύο διαφορετικές θεματικές ενότητες, με ξεχωριστές δραστηριότητες καθεμία, προσφέροντας στα παιδιά και τους γονείς τη δυνατότητα επιλογής.

«Ο γύρος του κόσμου στον “Ελληνικό Κόσμο”»

1ο δεκαήμερο: 18-29 Ιουνίου
3ο δεκαήμερο: 16-27 Ιουλίου
5ο δεκαήμερο: 27 Αυγούστου-7 Σεπτεμβρίου

Ο γύρος του κόσμου σε δέκα μέρες! Στα δεκαήμερα αυτά τα παιδιά θα γνωρίσουν ανθρώπους, τοπία και συνήθειες απ’ όλο τον κόσμο! Οι αποστάσεις δείχνουν να μικραίνουν και οι άνθρωποι να έρχονται πιο κοντά. Τα παιδιά μαγειρεύουν, παίζουν, φιλοτεχνούν, γνωρίζουν έθιμα και παραδόσεις, ενώ μέσα από προγράμματα Εικονικής Πραγματικότητας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο!

«Παίζω, παίζεις, παίζουμε; Παιχνίδια που μας ενώνουν!»

2ο δεκαήμερο: 2-13 Ιουλίου
4ο δεκαήμερο: 30 Ιουλίου-10 Αυγούστου

Παιχνίδια γνωστά και μη, παιχνίδια φαντασίας, έκφρασης και ανεμελιάς θα γεμίσουν δημιουργικά το χρόνο των παιδιών σε αυτό το δεκαήμερο. Η ανασκαφή, τα μαθηματικά και η διατροφή είναι μόνο μερικά από τα θέματα που στα χέρια των μικρών μας φίλων θα γίνουν παιχνίδι. Παράλληλα, τα παιδιά, με έμπνευση και φαντασία, θα δημιουργήσουν τα δικά τους ξεχωριστά παιχνίδια.

Δεκαήμερα:

1ο δεκαήμερο: 18-29 Ιουνίου «Ο γύρος του κόσμου στον “Ελληνικό Κόσμο”»

2ο δεκαήμερο: 2-13 Ιουλίου «Παίζω, παίζεις, παίζουμε; Παιχνίδια που μας ενώνουν!»

3ο δεκαήμερο: 16-27 Ιουλίου «Ο γύρος του κόσμου στον “Ελληνικό Κόσμο”»

4ο δεκαήμερο: 30 Ιουλίου-10 Αυγούστου «Παίζω, παίζεις, παίζουμε; Παιχνίδια που μας ενώνουν!»

5ο δεκαήμερο: 27 Αυγούστου-7 Σεπτεμβρίου «Ο γύρος του κόσμου στον “Ελληνικό Κόσμο”»

Για περισσότερες πληροφορίες: «Καλοκαίρι στην πόλη», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», http://summer.hellenic-cosmos.gr/. Για κρατήσεις, τηλ.: 212 254 0650.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...