13 Σεπ 2012

Θύματα εκφοβισμού τα παιδιά με αυτισμό

Τα παιδιά που έχουν κάποιο είδος αυτισμού είναι πολύ πιο πιθανό να πέσουν θύματα εκφοβισμού από τα υπόλοιπα παιδιά. Μαλιστα, περίπου τα μισά από αυτά τα παιδιά υπολογίζεται ότι πέφτουν θύματα εκφοβισμού στο σχολείο.

Σε αυτό το αποτέλεσμα έφτασε μία έρευνα που του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια από το 2001 που πήραν μέρος 920 γονείς με μαρτυρίες και καταθέσεις τους.

Το 46% των παιδιών που έπεφταν θύματα εκφοβισμού, σχολικού ή εξωσχολικού ήταν αυτιστικά ενώ το 15% των γονιών κατέθεσαν ότι θεωρούσαν τα παιδιά τους ως υπαίτια εκφοβισμού σε συνομηλίκους του.

Μάλιστα, το 9% των γονιών υποστήριξε ότι τα παιδιά του είναι και θύτες αλλά και θύματα.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine
Τα ευρήματα δείχνουν επίσης μια ζοφερή πραγματικότητα για τους εφήβους με αυτισμό, ενώ τα παιδιά και οι έφηβοι που είναι θύμα εκφοβισμού τείνουν να είναι πιο καταθλιπτικοί, μοναχικοί και αγχωτικοί γεγονός που τους κάνει να μην αποδίδουν καλά στο σχολείο.

Επίσης οι ερευνητές παροτρύνουν τους εκπαιδευτικούς να μην κατηγοριοποιούν τα πιο ευάλωτα παιδιά κατατάσσοντάς τα σε τάξεις, αλλά να προσπαθούν να καταπολεμήσουν τέτοια φαινόμενα μέσα στα σχολεία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...