28 Μαΐ 2015

8χρονη με σύνδρομο Asperger ζητά να προσληφθεί από Super Market


Μια μαθήτρια δημοτικού με σύνδρομο Asperger, θα ήθελε πολύ να εργάζεται για την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Aldi, αφού εντυπωσίασε τον διευθυντή του καταστήματος με την ενθουσιώδη επιστολή της για την κάλυψη της θέσης. Το προσωπικό του παραρτήματος στη Γλασκώβη αστειεύτηκε με την 8χρονη Carina Brooks, όταν την είδαν να τοποθετεί τα προϊόντα στα ράφια με μεγάλη προσήλωση καθώς ψώνιζε με τη μητέρα της, λέγοντάς της ότι πρέπει να ξεκινήσει να εργάζεται για την εταιρεία.

Όμως, η Carina που συχνά παίρνει στα σοβαρά τέτοιου είδους προτάσεις εξαιτίας του συνδρόμου της, αμέσως πήγε στο σπίτι για να συντάξει την επίσημη επιστολή αίτησής της, την οποία παρέδωσε στο κατάστημα την περασμένη Παρασκευή μετά το σχολείο. «Θα ήθελα μια δουλειά στην τοποθέτηση των προϊόντων στα ράφια και όταν μεγαλώσω θα μπορούσα να εργαστώ στο ταμείο. Ξέρω ότι είμαι λίγο μικρή, αλλά θέλω πραγματικά αυτή τη δουλειά», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της.

Ο διευθυντής του καταστήματος, Oliver Tingey, εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από την προσπάθεια του χαριτωμένου κοριτσιού που της είπε ότι θα κρατήσει την επιστολή της στο αρχείο της εταιρείας μέχρις ότου γίνει 16 ετών.

Η Carina και ο 11χρονος αδερφός της πάσχουν και οι δύο από σύνδρομο Asperger, μια μορφή αυτισμού που σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα ως προς την κοινωνική τους αλληλεπίδραση και συχνά παίρνουν τα πράγματα στα σοβαρά. «Θα ήθελα απλώς να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον διευθυντή του καταστήματος για τον τρόπο που το χειρίστηκε. Λόγω της κατάστασής της, η Carina συχνά αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα πράγματα και θα μπορούσε να είχε πληγωθεί αν δεν το χειριζόταν τόσο καλά, όμως εκείνος έδειξε μεγάλο σεβασμό για τα συναισθήματά της και δεν την αγνόησε», αναφέρει η μητέρα της.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...