7 Μαΐ 2012

Δραστηριότητα: Ο μονόφθαλμος

Ένα εύκολο παιχνίδι για δύο ή περισσότερα παιδιά, 4-8 ετών.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι: μερικά κέρματα (περίπου 10 για το κάθε παιδί) και πλαστικά κεσεδάκια γιαουρτιών. Τα παιδιά χωρίζονται σε ζευγάρια και παίρνουν τα κέρματα και το κεσεδάκι τους. Ο ένας παίκτης κρατά ένα κέρμα (με το δείκτη και τον αντίχειρα) πάνω από το κεσεδάκι (σε ύψος περίπου 30-40 εκ.) ενώ ο άλλος παίκτης... "ο μονόφθαλμος" κλείνει το ένα μάτι και προσπαθεί να τοποθετήσει το κεσεδάκι ακριβώς κάτω από το χέρι του συμπαίκτη του. Όταν είναι έτοιμος δίνει στο ταίρι του το σήμα "πέτα το" για να ανοίξει τα δάχτυλα και να πέσει το κέρμα.

Όταν ρίξουν με τη σειρά όλα τα κέρματα το παιχνίδι τελειώνει και νικήτρια είναι η ομάδα που κατάφερε να μαζέψει τα πιο πολλά κέρματα στο κεσεδάκι της.
Για να κάνετε το παιχνίδι πιο διασκεδαστικό μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια διαδρομή μετ' εμποδίων (π.χ να περάσουν κάτω από το τραπέζι, να μπουσουλήσουν μέχρι τη καρέκλα, να πηδήξουν πάνω από το κουτί με τα παπούτσια και στο τέλος να ρίξουν το κέρμα).
Η δραστηριότητα αυτή ενισχύει την οπτική αντίληψη και κυρίως την αντίληψη βάθους. Επίσης ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ του ζευγαριού καθώς και την ακροδακτυλική σύλληψη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...