«Στο σχολείο, ή στο φροντιστήριο του μέλλοντος ο καθηγητής θα κάθεται μπροστά στον υπολογιστή του και θα γνωρίζει την κατάσταση του μαθητή του, το προφίλ του» ανέφερε ο καθηγητής πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Εμμανουήλ Γιαννακουδάκης, στην εισήγηση του στο 32ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ).
Επικαλούμενος στοιχεία πρωτότυπης έρευνας της Ε.Ε. για το μαθησιακό προφίλ του ατόμου, ο κ. Γιαννακουδάκης που μετέχει σε ερευνητική ομάδα από το 1993, υπογράμμισε ότι η κατανόηση της λειτουργίας των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου, είτε με τη βοήθεια μαγνητικής τομογραφίας είτε με κατάλληλα ψυχομετρικά τεστ, μπορεί να βοηθήσει στη μαθησιακή διαδικασία και να διευκολύνει και τον καθηγητή στο διδακτικό του έργο.
Αναπτύσσοντας τη θεωρία των ημισφαιρίων του εγκεφάλου, σημείωσε ότι αν ένα παιδί έχει ανεπτυγμένο το αριστερό ημισφαίριο, ο εκπαιδευτικός οφείλει να ξεκινήσει το μάθημα από τη λεπτομέρεια και μετά να προχωρήσει στο όλον, να του δώσει, δηλαδή, ένα-ένα τα στοιχεία για να συνθέσει το όλον, να του δώσει κανόνες και ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών. Το αντίθετο συμβαίνει σε ένα παιδί με ανεπτυγμένο το δεξί ημισφαίριο.
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου