2 Σεπ 2013

Βιωματικά εργαστήρια-ομάδες για αδέλφια παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές

Το «Εγώ κι Εσύ… ΜΑΖΙ!» είναι ένα πρόγραμμα για αδελφούς και αδελφές παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές.

Οι ψυχολόγοι ειδικής αγωγής Ειρήνη Μηνιάτη και Νικολέττα Μαρκαριάν δουλεύουν εδώ και χρόνια με παιδιά και εφήβους με αναπτυξιακές δυσκολίες και τις οικογένειές τους και γνωρίζουν τα συναισθήματα, τις ανησυχίες και τις ανάγκες των παιδιών που μεγαλώνουν μαζί με έναν αδελφό ή αδελφή που αντιμετωπίζει κάποια δυσκολία. Aναγνωρίζουν το πόσο αναγκαίο και ωφέλιμο θα ήταν να είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να βρουν υποστήριξη από συνομηλίκους τους που βιώνουν την ίδια κατάσταση,σε ένα πλάισιο ασφαλές και προορισμένο ειδικά γι” αυτά.

Στο «Εγώ κι Εσύ… ΜΑΖΙ!» τα παιδιά:

- Θα γνωρίσουν κι άλλα αδέλφια παιδιών με αναπτυξιακές δυσκολίες.

- Θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες με κάποιον που πραγματικά καταλαβαίνει την καλή, ή και την οχι τόσο καλή, πλευρά του να ζεις με εναν αδελφό ή αδελφή με δυσκολίες.

- Θα μάθουν περισσότερα για τις αναπτυξιακές διαταραχές και τις υπηρεσίες που λαμβάνουν οι άνθρωποι με τις διαταραχές αυτές μέσω βιωματικής εκπαίδευσης.

- Θα χαλαρώσουν και θα διασκεδάσουν!!!

To πρόγραμμα αποτελείται από 5 μηνιαίες συναντήσεις τρίωρης διάρκειας και απευθύνεται σε αδέλφια παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχες, ηλικίας 6-13 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση ενδιαφέροντος, επικοινωνήστε στο egoesimazi@yahoo.gr






www.eimaimama.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...