24 Οκτ 2013

Σεμινάριο εκπαίδευσης στο αξιολογητικό εργαλείο Bayley

Το Κέντρο Πρόληψης και Θεραπείας Παιδιών και Εφήβων “ΛΟΓΟΣ & ΚΙΝΗΣΗ”  διοργανώνει σεμινάριο εκπαίδευσης Bayley Scales of Infant and Toddler Development στις 26-28 Οκτωβρίου.
 
Το Bayley III είναι ένα εξατομικευμένο εργαλείο εφαρμογής και αξιολόγησης της νευροαναπτυξιακής εξέλιξης  νεογνών και νηπίων  που εφαρμόζεται από τον 1° μήνα έως την ηλικία των 3,5 ετών.  Στόχοι της δοκιμασίας είναι η πρώιμη αναγνώριση παιδιών με αναπτυξιακή διαταραχή και η παροχή πληροφοριών σχετικά με το σχεδιασμό παρέμβασης.

[...Αποτελείται από τρεις εφαρμοσμένες κλίμακες:τη γνωστική, τη λεκτική (δεκτική και εκφραστική επικοινωνία) και την  κινητική (λεπτή και αδρή κινητικότητα).  Επιπλέον, συμπεριλαμβάνει την κοινωνικό-συναισθηματική κλίμακα και τη δοκιμασίαπροσαρμοστικής συμπεριφοράς, οι οποίες απευθύνονται αποκλειστικά στο γονέα ή στον  κηδεμόνα.   Το σύστημα της αξιολόγησης των νεογνών απαιτεί διαφορετικές διαδικασίες σε σχέση με αυτές που  αναπτύσσονται  για τα μικρά παιδιά ή τους ενήλικες. ...]

[....Ο ρόλος του παιχνιδιού της διαδικασίας πληροφόρησης και της έννοιας μέτρησης των αριθμών είναι στοιχεία της γνωστικής ανάπτυξης, τα οποία αξιολογούνται λεπτομερώς από τη γνωστική κλίμακα της δοκιμασίας.  Η εκτίμηση της δεκτικής και λεκτικής δοκιμασίας είναι απαραίτητες στη διάγνωση της καθυστέρησης αλλά και στον προσδιορισμό της αιτιολογίας της καθυστέρησης.  Οι κλίμακες της Λεπτής και Αδρής κινητικότητας περιέχουν αξιολόγηση της ποιότητας κίνησης, της αισθητηριακής και αντιληπτικό-κινητικής ολοκλήρωσης, καθώς και των βασικών σταθμών σύλληψης και κίνησης....}

Θα συσταθεί ολιγομελές τμήμα 15-17 ατόμων για ιδανικότερη εκπαίδευση. Μέσα από οπτικοακουστικό υλικό θα γίνει πρώτον εισαγωγή στο Bayley, τί είναι, πού εφαρμόζεται και πώς χορηγείται.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να παρακολουθήσουν θεωρητικά τη χορήγηση αλλά και να το εφαρμόσουν και οι ίδιοι σε παιδιά που εθελοντικά συμμετέχουν για λόγους εκπαίδευσης και επιμόρφωσης (έντυπα και οδηγίες χορήγησης) .

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης καθώς και όλο το μεταφρασμένο υλικό (έντυπα και οδηγίες χορήγησης)  στα Ελληνικά, προσαρμοσμένο και πρωτότυπο στα Αγγλικά (έντυπα και οδηγίες χορήγησης)  .

Ημερομηνίες: Σαββάτο 26 Οκτωβρίου – Δευτέρα 28 Οκτώβρη

Ώρα: 10.00-18.00

Τόπος Διεξαγωγής: Κέντρο Λόγος Κίνηση, Γρηγορίου Λαμπράκη 132, Πειραιάς

Ποσό Συμμετοχής: 170 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται μεταφρασμένο υλικό (ερωτηματολόγια και οδηγίες χορήγησης) στα Ελληνικά, προσαρμοσμένο και πρωτότυπο στα Αγγλικά). Επίσης θα δοθούν και βεβαιώσεις συμμετοχής.

Συμμετέχοντες: Παιδίατροι, Αναπτυξιολόγοι, Παιδοψυχίατροι, Ψυχολόγοι, Φυσικοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικοί Παιδαγωγοί.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Τσαναή Καλλιόπη  (2104130142).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...