6 Μαΐ 2014

Internet: Πώς το χρησιμοποιούν παιδιά και έφηβοι;

Τα στοιχεία έδειξαν ότι το 54% των 500 παιδιών ηλικίας 11 έως 16 ετών που πήραν μέρος, χρησιμοποιεί το διαδίκτυο σε καθημερινή βάση, ενώ παράλληλα το 89% το χρησιμοποιεί κυρίως για να κατεβάζει μουσική, βίντεο και ταινίες και το 76% για να ανταλλάζει mail.


Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι το 55,4% στις ηλικίες 14 – 16 ετών παίζουν σχεδόν καθημερινά παιχνίδια βίας, σε αντίθεση με το 11% στις ηλικίες 11 – 13 ετών. Επίσης, ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι 1 στους 4 εφήβους χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για την αναζήτηση σεξουαλικών θεμάτων.

Όσον αφορά στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και στα chat rooms, η συμμετοχή των εφήβων αγγίζει το 59%.

Παράλληλα, το 58% το χρησιμοποιεί για εκπαιδευτικούς λόγους και αναζητά πληροφορίες για εργασίες και επιστημονικές μελέτες, ενώ το 52% αυτών αναζητά πληροφορίες για φορείς, υπηρεσίες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η χρήση του ίντερνετ για ηλεκτρονική ενημέρωση της ειδησεογραφίας, για ηλεκτρονικές αγορές και για τυχερά παιχνίδια δεν ξεπερνά στους εφήβους το 25%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας του δήμου για την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τους τρόπους πρόληψης του «εθισμού» στο διαδίκτυο και στην ενημέρωση των γονέων τους για τους κινδύνους του κυβερνοχώρου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...