4 Δεκ 2014

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ-ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ-ΚΙΝΗΤΙΚΗ δραστηριότητα!

Ενθουσιάστηκα διαβάζοντας τη συγκεκριμένη ανάρτηση, μιας και τη θεώρησα πολύ εμπνευσμένη και γι' αυτό θέλησα να τη μοιραστώ μαζί σας.


Τα απαραίτητα υλικά σας είναι τα κουδουνάκια που έχει κάθε Χριστουγεννιάτικα στολισμένο σπίτι και διάφορα εμπόδια. Εννοείται πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουδουνάκια είτε από τα μουσικά όργανα, είτε από υλικά χειροτεχνιών είτε από οπουδήποτε αλλού.




ΕΜΠΟΔΙΟ Νο1: Σε ένα στεφάνι κρεμάμε τα κουδουνάκια, και στη συνέχεια το κρεμάμε από ψηλά (εαν έχουμε αυτή τη δυνατότητα) ή το στηρίζουμε σε κάποια βάση. Ακόμα, μπορούμε να το σταθεροποιήσουμε με μια ταινία ανάμεσα σε δύο καρέκλες. Το πιτσιρίκι προσπαθεί να περάσει μέσα από το στεφάνι χωρίς να ακουστούν τα κουδουνάκια.

 



 ΕΜΠΟΔΙΟ Νο2: Σε ένα σκουπόξυλο, μια ράβδο ή ένα μακρύ ξύλο κρεμάμε τα κουδουνάκια. Στη συνέχεια, σταθεροποιούμε το σκουπόξυλο ανάμεσα σε 2 καρέκλες. Το πιτσιρίκι προσπαθεί να περάσει κάτω από το εμπόδιο χωρίς να ακουμπήσει τα κουδουνάκια.


ΕΜΠΟΔΙΟ Νο3: Σε μια δοκό ισορροπίας, ή ακόμα σε μια σχεδιασμένη διαδρομή στο πάτωμα από χαρτοταινία τοποθετούμε κουδουνάκια. Μπορώ να περπατήσω τόσο προσεκτικά επάνω στη δοκό, έτσι ώστε να μην ακουστεί ούτε ένα κουδουνάκι?


Ανάλογα την ηλικία και τις ικανότητες του παιδιού δημιουργούμε πιο απλές ή πιο προκλητικές δραστηριότητες για να διατηρούμε το ενδιαφέρον και το κίνητρο ΖΩΝΤΑΝΑ!


ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΤΟ childhood101.com 

Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...