16 Ιαν 2015

7 Δραστηριότητες για την ενδυνάμωση των χεριών

Χρησιμοποιήστε το παιχνίδι για δυναμώσετε τα χεράκια του παιδιού. Θα ήταν χρήσιμο, πριν από την εμπλοκή στη γραφοκινητική διαδικασία να "ζεστάνετε" τα χεράκια σας με ένα σύντομο παιχνίδι...

Μανταλάκια: Κρεμάμε μαζί τα ρούχα στην απλώστρα, τοποθετούμε τα μανταλάκια σε ένα γλωσσοπίεστρo και σε χρωματιστά χαρτάκια.






Μπίλια σε λαβύρινθο: Καλύψτε με ένα εύπλαστο υλικό ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια με ένα λεπτό εργαλείο χαράξτε ένα μονοπάτι (γραμμή, γράμμα, αριθμό, σχέδιο, σχήμα). Ζητήστε από το παιδί να ακολουθήσει πολλές φορές το μονοπάτι σπρώχνοντας την μπίλια μέχρι να δημιουργήσει ένα βαθύ δρόμο που περνάει η μπίλια με άνεση.




Δουλειές στην κουζίνα: Δώστε του να χειριστεί λαβίδες διαφόρων μεγεθών, να στραγγίσει ένα βρεγμένο σφουγγάρι, να χρησιμοποιήσει μπουκάλια με ψεκαστήρα, να στύψει ένα προρτοκάλι.

Δουλειές στο γραφείο: Ζητήστε τη βοήθειά του για να συρράψετε φύλλα χαρτιών, δώστε του να χειριστεί έναν διακορεφτή για να κάνει τρύπες σε ένα χαρτόνι και στη συνέχεια να περάσει ένα κορδόνι μέσα από αυτές, και αναθέστε του να κόψει με ένα ψαλίδι καθαριστικά πίπας, καλαμάκια και χοντρά χαρτιά.

  
Δώστε του να σκάσει φουσκάλες!





Theraputty: Υπάρχει πλήθος ασκήσεων και δραστηριοτήτων που μπορείτε να κάνετε. Αλλάξτε τη σκληρότητα του υλικού, και θα αλλάξει και το παιχνίδι σας (θα το κάνετε πιο εύκολο ή πιο δύσκολο).


Λαστιχάκια: Ανάμεσα στα δάχτυλα, στο πιάσιμο πολλών αντικειμένων, στο κύκλωμα πινεζών σε ταμπλό κ.α. Δείτε ένα βιντεάκι με δραστηριότητες εδώ.






Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...