6 Μαρ 2015

Μαθαίνω να χωρίζω τις λέξεις με 5+1 εύκολους τρόπους



Δυσκολεύεται να θυμηθεί ότι πρέπει να αφήνει κενά μεταξύ των λέξεων, με αποτέλεσμα τα γραπτά του να είναι δυσανάγνωστα; 

Δείτε 5+1 γρήγορους και διασκεδαστικούς τρόπους εκπαίδευσης!


 
Με κάθετες χρωματιστές γραμμές

Δώστε στο παιδί ένα κείμενο (αρχικά μια μόνο πρόταση κι έπειτα περισσότερες) όπου όλες οι λέξεις να είναι κολλημένες μεταξύ τους και ζητήστε του να τις χωρίσει με κάθετες γραμμές χρησιμοποιώντας έναν ή περισσότερους μαρκαδόρους.



Με αυτοκόλλητα 

Όπως προηγουμένως θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα συνεχόμενο κείμενο, χωρίς κενά μεταξύ των λέξεων. Το παιδί καλείται να αντιγράψει το κείμενο και κάθε φορά που θα ολοκληρώνει την αντιγραφή μιας λέξης θα κολλά ένα μικρό αυτοκόλλητο. 
Με ένα μικρό σνακ 

Δημιουργήστε και πάλι ένα συνεχόμενο κείμενο και δώστε στο παιδί ένα καθαρό χαρτί για να το αντιγράψει. Ολοκληρώνοντας την κάθε λέξη μπορεί να τοποθετεί ένα αμύγδαλο, μια σταφίδα ή μια νιφάδα δημητριακών (αντί για αυτοκόλλητο). Όταν θα έχει ολοκληρώσει την πρώτη πρόταση και βάλει τελεία μπορεί να φάει ότι «έσπειρε» προτού συνεχίσει.

 
Κόβοντας λέξεις από περιοδικό ή εφημερίδα

Σε αυτή τη δραστηριότητα το παιδί θα πρέπει να επιλέξει κάποιες από τις λέξεις που έχετε κόψει και να τις κολλήσει σε ένα χαρτί αφήνοντας μεταξύ τους το απαιτούμενο κενό.

 
Γράφοντας σε χαρτί με τετραγωνάκια

Στην περίπτωση αυτή το κάθε γράμμα θα πρέπει να γράφεται σε ξεχωριστό κουτάκι. Ενώ μεταξύ δύο λέξεων θα πρέπει να μεσολαβεί ένα κενό τετραγωνάκι, όπως φαίνεται στη διπλανή φωτογραφία.

Χρησιμοποιώντας τον δείκτη του αριστερού χεριού 

Εάν δεν έχετε τίποτε από τα παραπάνω, μπορεί το παιδί να χρησιμοποιήσει τον δείκτη του αριστερού του χεριού (εφόσον είναι δεξιόχειρας) τοποθετώντας το δίπλα στην λέξη που μόλις έγραψε, προτού γράψει την επόμενη. Έτσι όταν απομακρυνθεί το δάχτυλό του, οι λέξεις θα έχουν μεταξύ τους επαρκές κενό.


 Ελιζιάννα Χριστοδούλου, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια SIT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...