27 Μαρ 2015

5 Παιχνίδια που μας αρέσουν πολύ!

DiXit
Το παιχνίδι από μόνο του είναι ένα έργο τέχνης, κάθε κάρτα του παιχνιδιού είναι σαν να βλέπετε έναν πίνακα ζωγραφικής. Κάθε παίκτης παίρνει στα χέρια του 6 κάρτες, σε κάθε γύρο στο παιχνίδι ένας παίκτης έχει τον ρόλο του αφηγητή. Ο αφηγητής λοιπόν βλέποντας τις κάρτες του θα πρέπει να πει μία λέξη, μία φράση που να παραπέμπει σε κάποια από τις κάρτες του την οποία και πετάει κλειστή στο ταμπλό. Οι υπόλοιποι παίκτες θα πρέπει να πετάξουν μία κάρτα που να τους θυμίζει την περιγραφή που έκανε ο αφηγητής. Οι κάρτες στην συνέχεια ανακατεύονται και ανοίγονται. Οι παίκτες εκτός του αφηγητή θα πρέπει να ψηφίσουν κρυφά ποια κάρτα ανήκει στον αφηγητή. Ένα μοναδικό παιχνίδι που ενισχύει τη φαντασία και τη δημιουργική σκέψη. Για παιδιά ηλικίας 8+. Μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα της Κάισσα (29,99 €).


Μαγνητικό Tangram 
Ένα παιχνίδι χιλίων χρονών με 7 γεωμετρικά κομμάτια, τα οποία συνθέτουν άπειρες φιγούρες. Ευνοεί την ανάπτυξη του χωρικού προσανατολισμού, την προσοχή, την αντίληψη των σχημάτων, την οπτική μνήμη και την οπτική αντίληψη.
Μύηση για τους πιο μικρούς: τοποθετήστε ένα φύλλο στο εσωτερικό του καπακιού. Συμπληρώστε τη φιγούρα τοποθετώντας κάθε χρωματιστό κομμάτι στη θέση του. Επίπεδο 2. Συμπληρώστε τις φιγούρες με τα κομμάτια από ένα μόνο χρώμα.
Για παιδιά ηλικίας 4+ Μπορείτε να το βρείτε στο Imaginarium (15,95 €).


DOBBLE
Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ταχύτητας για 2-8 παίκτες, όπου όλοι οι παίκτες παίζουν ταυτόχρονα. Σκοπός κάθε παιχνιδιού είναι να είστε οι γρηγορότεροι στον εντοπισμό του κοινού συμβόλου σε ένα ζευγάρι καρτών, ώστε να το ονομάσετε δυνατά και να κερδίσετε την κάρτα. 
Με πάνω από 50 σύμβολα, 55 κάρτες με 8 σύμβολα σε καθεμία και με ένα μόνο κοινό σύμβολο από κάρτα σε κάρτα, οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι! Ενισχύει τη συγκέντρωση προσοχής, την ταχύτητα απόκρισης και την οπτική διάκριση.  Για παιδιά ηλικίας 6+ Μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα της Κάισσα (14,99 €).


Η Εξερεύνηση των συναισθημάτων
Ένα ξεχωριστό παιχνίδι με στόχο την εκπαίδευση στις δεξιότητες της συναισθηματικής νοημοσύνης.Το παιχνίδι αποτελείται από 1 ταμπλό, 50 κάρτες με ερωτήσεις, 5 πιόνια και 1 ζάρι. Επίσης, περιλαμβάνεται ένα βιβλίο ασκήσεων συναισθηματικής νοημοσύνης, το οποίο περιέχει 37 ολοσέλιδες ασκήσεις συναισθηματικής νοημοσύνης.
Η εξερεύνηση των συναισθημάτων βοηθά το παιδί: Στην αναγνώριση συναισθημάτων (όπως η χαρά, η λύπη, ο θυμός, ο ενθουσιασμός, ο φόβος, το άγχος), στην έκφραση των συναισθημάτων του, στη διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων (όπως ο φόβος, ο θυμός, η λύπη, το άγχος, η ζήλια), στην κατανόηση και αντιμετώπιση των καθημερινών δυσκολιών που προκύπτουν στο σχολείο και στο σπίτι καθώς και στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησής του. Η αφετηρία του παιχνιδιού είναι στην μπερδεμένη πόλη και ο στόχος είναι να φτάσει ο παίκτης στην όμορφη πόλη. Ο μόνος τρόπος όμως για να φτάσει στην όμορφη πόλη, είναι να απαντήσει σωστά σε ερωτήσεις που αφορούν στην συναισθηματική νοημοσύνη. Για παιδιά ηλικίας 6+. Μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα Perfect Toys Πανταζόπουλος (19,99 €).

Τούμπα Λούμπα Μαϊμουδάκια
Βάλτε όλα τα μαϊμουδάκια στην κορυφή του φοίνικα, ρίξτε το ζάρι και τραβήξτε ένα ξυλαράκι του ίδιου χρώματος, προσέξτε μην σας πέσουν τα μαϊμουδάκια! Για 2-4 παίκτες. Περιέχονται 1 δέντρο, 30 μαϊμουδάκια, 30 ξυλαράκια σε 3 χρώματα και 1 ζάρι. Ένα άκρως διασκεδαστικό παιχνίδι που ενισχύει τη διποδική σύλληψη, τη λεπτή κινητικότητα, την ταύτιση χρωμάτων και την οπτική αντίληψη. Για παιδιά ηλικίας 5+ Μπορείτε να το βρείτε στα Public (14,99 €).

Καλή σας διασκέδαση!!!
Ελιζιάννα Xριστοδούλου, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια SΙΤ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...