29 Νοε 2011

Πρωινό ξύπνημα στο Παιδικό Μουσείο! Νοέμβριος 2011

Τα Σαββατοκύριακα, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο προσκαλεί παιδιά ηλικίας 5-12 χρόνων και τις οικογένειές τους να ξεκινήσουν την ημέρα τους συμμετέχοντας στα πρωινά εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει σχεδιάσει και πραγματοποιούνται από τις 10:00 έως τις 11:00, στο Παιδικό Μουσείο.

Αναλυτικότερα, οι θεματικές των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι οι εξής:

«Πίσω από τα εκθέματα»
τα παιδιά ηλικίας 5 έως 7 χρόνων (νήπια έως και Α΄ Δημοτικού) ανακαλύπτουν με δημιουργικό τρόπο κάθε φορά και ένα διαφορετικό έκθεμα του Παιδικού Μουσείου.

«Τα παιχνίδια αλλιώς»
τα παιδιά ηλικίας 7 έως 9 χρόνων (Β΄ – Δ΄ Δημοτικού) παίζουν παραδοσιακά και σύγχρονα ομαδικά παιχνίδια με τη χρήση της τεχνολογίας. Η μέλισσα-ρομπότ αποκαλύπτει κάθε φορά και ένα διαφορετικό παιχνίδι… αλλιώς.

«Με αντικείμενα και τεχνολογία, μια καινούργια ιστορία»

τα παιδιά ηλικίας 10 έως 12 χρόνων (Δ΄ – ΣΤ΄ Δημοτικού) με εργαλεία κάμερες, υπολογιστές και φωτογραφικές μηχανές πειραματίζονται με την κίνηση των αντικειμένων και δημιουργούν κάθε φορά ένα διαφορετικό έργο.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Αντλούν τα θέματά τους από την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει έχοντας πάντα ως στόχο τη σύνδεση του Μουσείου με την κοινωνία. Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα παιδιά αλληλεπιδρούν με τα αντικείμενα των συλλογών παρατηρούν, ανακαλύπτουν και εκφράζονται δημιουργικά!

Για το Νοέμβριο έχουν προγραμματιστεί τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:
Σάββατο 5, Κυριακή 6 & Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 & ώρες 10:00 – 11:00

«Πίσω από τα εκθέματα» – έκθεμα «Παιχνιδότοπος, θεματική ενότητα: χτίζω & δημιουργώ»
Για παιδιά ηλικίας 5-7 χρόνων (νήπια – Α΄ Δημοτικού)

Τα παιδιά και οι οικογένειές τους ανακαλύπτουν με δημιουργικό τρόπο το έκθεμα «Παιχνιδότοπος, θεματική ενότητα: χτίζω και δημιουργώ». Από τι υλικά είναι φτιαγμένα τα σπίτια; Πώς να ήτανε παλιά; Με ποιον τρόπο θα καταφέρουμε να στηρίξουμε μια πολυκατοικία; Πώς θα φτιάξουμε την πόλη των ονείρων μας;

Παιδιά και γονείς ανακαλύπτουν τις βασικές αρχές της ισορροπίας, πειραματίζονται με οικοδομικό υλικό και πραγματικά εργαλεία. Τέλος, χτίζουν με ένα πρωτότυπο υλικό τη δική τους πόλη.

Σάββατο 12, Κυριακή 13 & Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 & ώρες 10:00 – 11:00

«Τα παιχνίδια αλλιώς» – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μέλισσα μέλισσα, μέλι γλυκύτατο»
Για παιδιά ηλικίας 7-9 χρόνων (Β΄ – Δ΄ Δημοτικού)

Τα παιδιά με παρέα τη μέλισσα ρομπότ παίζουν ένα από τα πιο «γλυκά» παραδοσιακά μας παιχνίδια. Όπου έχει σταματήσει η μέλισσα την πορεία της, τα παιδιά την προγραμματίζουν ώστε να καταφέρει να «σπάσει» τα εμπόδια που εμφανίζονται μπροστά της.

Σάββατο 19 & Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 & ώρες 10:00 – 11:00

«Με αντικείμενα και τεχνολογία, μια καινούργια ιστορία» – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μια κινούμενη ιστορία»
Για παιδιά ηλικίας 10-12 χρόνων (Δ΄ – ΣΤ΄ Δημοτικού)

Έχουν τα αντικείμενα κίνηση; Τα παιδιά ανακαλύπτουν τη «μαγεία» της κίνησης και πώς τα αντικείμενα μπορούν να φαίνονται κινούμενα, μέσα από 2 ωριαίες συναντήσεις, στο εργαστήρι του Παιδικού Μουσείου. Στο τέλος, τα αγαπημένα τους αντικείμενα αποκτούν κίνηση και συνθέτουν μια κοινή, μικρή, κινούμενη ιστορία!

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δύο μέρη και είναι υποχρεωτική η συμμετοχή και τις δύο ημερομηνίες.

Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι: 10.00 – 11.00

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο: 210 3312995
H οικονομική συμμετοχή είναι 10,00 ευρώ για κάθε παιδί & ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...