14 Ιουλ 2011

Τα γλυκά κάνουν καλό στα παιδιά;

Μέχρι σήμερα γιατροί, ερευνητές, μαμάδες, γιαγιάδες και γενικότερα όλοι, είχαν κατατάξει τα γλυκά σε μια κατηγορία απαγορευμένων τροφίμων για τα παιδιά. Όμως φαίνεται ότι νέες μελέτες έρχονται να ανατρέψουν το παλαιό κατεστημένο.Οι ερευνητές λένε τώρα ότι, η κατανάλωση γλυκών μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί, ώστε να μη συσσωρεύει περισσότερο λίπος από ό,τι πρέπει στο σώμα του! Σύμφωνα με τη μελέτη που έκαναν, τα παιδιά που τρώνε τακτικά σοκολάτες και άλλες γλυκές λιχουδιές, έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες (22%) να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα από ό,τι εκείνα, που στερούνται τέτοια προϊόντα! Επιπλέον, φαίνεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες (26%) να είναι λεπτότερα κατά την περίοδο της εφηβείας!

Εξηγώντας τα αποτελέσματα των ερευνών, οι επιστήμονες είπαν ότι τα παιδιά που τρέφονταν εκτός των άλλων και με γλυκά από μικρή ακόμα ηλικία, είχαν μάθει από πολύ νωρίς την ζωτικής σημασίας αξία της «διατροφικής πειθαρχίας», οπότε δεν κατανάλωναν μεγαλύτερες από το επιτρεπτό όριο ποσότητες γλυκών, κάτι που δε συνέβαινε και με τα παιδιά, που είχαν στερηθεί τα γλυκά στα παιδικά τους χρόνια.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αντικατασταθούν τα τρόφιμα, που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, από μια πιο «γλυκιά» διατροφή. Όλα χρειάζονται μέσα σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, αλλά πάντα με μέτρο και στις ποσότητες, που αρμόζουν σε κάθε τρόφιμο.

Οπότε μην αφήνετε το παιδάκι σας να ζηλεύει το παγωτό, τη σοκολάτα ή το γλειφιτζούρι του φίλου του. Απλά εκπαιδεύστε το να μην το παρακάνει!

Πηγή: mother.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...