13 Σεπ 2011

Ευχάριστη δραστηριότητα για δύσκολους στόχους...

 
Ξεκινώντας τις συνεδρίες εργοθεραπείας κάθε Σεπτέμβρη, ψάχνω να βρω νέες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά. Εκτός από ευχάριστες για εκείνα, θέλω να επιτυγχάνουν τον στόχο που θέτω για κάθε μια όσο πιο άμεσα και  αποτελεσματικά γίνεται...



  Είναι γνωστό ότι τα παιδιά -αλλά και εμείς οι θεραπευτές- σύντομα βαριούνται τα παιχνίδια που έχουν ή που τους προτείνω, οπότε αναζητάω συνέχεια νέες ιδέες... Έτσι εφάρμοσα μια δραστηριότητα που δεν είχα κάνει πριν, και την ιδέα μου την έδωσε  Η δραστηριότητα της ημέρας: Ο βοσκός!!

Την χρησιμοποίησα σε 2 παιδιά ίδιας ηλικίας (5 ετών) που κοινό -εκτός από την ηλικία- είχαν την έντονη κινητικότητα στον χώρο αναζητώντας έντονα ιδιοδεκτικά και αιθουσαία ερεθίσματα , αλλά και τους παρόμοιους στόχους για το συγκεριμένο μέρος της συνεδρίας. Επέλεξα την αρχή της συνεδρίας για αυτήν την δραστηριότητα, έτσι ώστε να πετύχω την οργάνωση στον χώρο, την αισθητηριακή ρύθμιση, την αύξηση του χρόνου συγκέντρωσης, την αμφίπλευρη οργάνωση , καθώς και την ανεξάρτητη ολοκλήρωση της δραστηριότητας. Το καλύτερο ήταν ότι τόσο εγώ όσο και τα παιδιά την βρήκαν καταπληκτική!! Ενθουσιάστηκαν και ήθελαν να την επαναλάβουν!!

Στο τέλος της δραστηριότητας το πρώτο και κυριότερο που επετεύχθει ήταν η άμεση οργάνωση και αισθηριακή ρύθμιση -διήρκησε καθόλη την θεραπευτική συνεδρία- του αναζητητή παιδιού, το οποίο πήρε τα ερεθίσματα που αναζητούσε. Ταυτόχρονα κατακτήθηκε η αύξηση του χρόνου συγκέντρωσης για την επόμενη δραστηριότητα, αλλά και η ανεξάρτητη ολοκλήρωση αυτής .

Σας την προτείνω!! Είναι εύκολη, ευχάριστη, μπορεί να γίνει σε διαφορετικά μέρη (σχολείο, σπίτι, αίθουσα θεραπειών...) και τα υλικά που θα χρειαστείτε τα έχουμε οι περισσότεροι στον χώρο μας.

Have fun!!
Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...