3 Οκτ 2011

«Παίζω και μαθαίνω: Αφιέρωμα στη Γραφή» στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στη γραφή, προτείνει η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου ειδικά στους μικρούς της φίλους Α’, Β’, και Γ’ Δημοτικού, με τίτλο «Παίζω και μαθαίνω: Αφιέρωμα στη Γραφή». Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, τα παιδιά θα ανακαλύψουν την ιστορία της γραφής, ξεκινώντας από τις τοιχογραφίες του προϊστορικού κόσμου και ως το ελληνικό αλφάβητο, μέσα από πρωτότυπες δραστηριότητες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.
Το θεατρικό παιχνίδι, οι αισθητικοκινητικές δράσεις, η σωματική έκφραση, οι εικόνες/animations, το παιχνίδι ρόλων και η δραματοποίηση, θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να περιηγηθούν με ενδιαφέρον σε τόπους/σταθμούς για να μάθουν πώς αναπτύχθηκε η γραφή και να πειραματιστούν με «τα υλικά της».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται από την καλλιτεχνική-παιδαγωγική ομάδα «ανθοτόπι» και διαρκεί 60 λεπτά. Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα δυο προγράμματα, αυτό των 10:30 π.μ. -11:30 π.μ. ή αυτό των 12:00 με 13:00 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η δήλωση συμμετοχής και έως εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης 210-9469631 και -632. Οι σχολικές ομάδες θα μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν, ένα ή και τα δύο προγράμματα μαζί, ανάλογα με το διαθέσιμο χρόνο τους.

Ίδρυμα Ευγενίδου
Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο
Τηλ. 210-9469600

Πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...