3 Οκτ 2011

Ο τόπος γέννησης συνδέεται με τις αλλεργίες ενός παιδιού

Το πού και το πώς γεννιέται ένα μωρό θα μπορούσε να επηρεάσει τις πιθανότητες ανάπτυξης αλλεργιών και άσθματος καθώς μεγαλώνει, διαπιστώνεται μέσα από νέα μελέτη.
Οι ερευνητές βρήκαν ότι είναι πολύ πιθανό σε βρέφη, που έχουν γεννηθεί σε νοσοκομείο και κυρίως με καισαρική τομή, να βρεθεί ένα συγκεκριμένο είδος βακτήριο στο έντερό τους, το οποίο και έχει συνδεθεί με αυξημένες πιθανότητες ανάπτυξης αλλεργιών και άσθματος στο μέλλον για ένα παιδί.


Αν και η μελέτη δεν προτρέπει καμία γυναίκα να μην πηγαίνει να γεννήσει σε νοσοκομείο και να το φέρνει στον κόσμο το παιδί της με μια κατ’ οίκον γέννα, προσθέτει ένα ακόμα λιθαράκι στους λόγους, που μπορεί να επηρεάσουν έναν παιδικό οργανισμό να αναπτύξει αλλεργίες.

Στη συγκεκριμένη μελέτη έλαβαν μέρος 2700 βρέφη, τα οποία οι γιατροί τα παρακολουθούσαν μέχρι να φθάσουν στην ηλικία των επτά ετών.

Αν και τα αποτελέσματα είναι ενδιαφέροντα, δεν μπορούμε να ξέρουμε με βεβαιότητα, αν το συγκεκριμένο βακτήριο είναι και η κύρια αιτία της αύξησης του κινδύνου αλλεργιών και άσθματος. Άλλωστε, η μικροχλωρίδα ενός ανθρώπινου οργανισμού περιέχει χιλιάδες διαφορετικά είδη, ενώ, εως τώρα, έχουν γίνει μετρήσεις μόνο για μερικά από αυτά!
Πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...