23 Νοε 2011

Πιο ανεξάρτητα μωρά..



Θέλετε να κάνετε το μωρό σας λίγο πιο ανεξάρτητο απ’ ό,τι είναι, ούτως ώστε μεγαλώνοντας να έχει τη δυνατότητα να καταφέρνει να μένει και χωρίς τη δικής ας παρουσία;

Παρακάτω σας δίνουμε πέντε συμβουλές που αν τις τηρήσετε θα σας βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.



  1. Κοινωνικοποίηστε νωρίς το μωρό σας, φέρνοντάς το σε επαφή με άλλο κόσμο, και ας μην είναι συνομηλικοί του. Αν έχει επιλέξει να μεγαλώνετε το μωρό σας εντός σπιτιού, με την παρουσία τη δική σας ή μίας νταντάς, προσπαθείστε να περνάτε κάποιες ώρες με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος, ώστε να συνηθίσει την ξένη παρουσία. Φάτε έξω, γράψτε το σε ένα ομαδικό παιχνίδι, επιδιώξτε κάποιες επισκέψεις σε φίλους ή συγγενείς.
  2. Ενθαρρύνετε το μωρό σας να πηγαίνει στις αγκαλιές των άλλων και γενικά να επικοινωνεί με τους ανθρώπους που δε βλέπει συχνά. Δείξτε του τον γείτονα, πείτε καλημέρα, κοντοσταθείτε στο μαγαζί ενός γνωστού, μιλήστε με ένα φίλο…
  3. Δημιουργήστε ένα ασφαλές δωμάτιο στο οποίο μπορεί να παίζει χωρίς να έχετε άγχος ότι μπορεί να πάθει κάτι. Αφήστε το να περιηγηθεί και να εξερευνήσει το χώρο του, δίνοντάς του μεν την αίσθηση ότι είστε κάπου εκεί κοντά, αλλά όχι δίπλα του.
  4. Προσπαθείστε να μην περνάτε στο μωρό σας τις δικές ανησυχίες και τους δικούς σας φόβους. Πρόκειται για ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς.
  5. Μην αναλαμβάνετε αποκλειστικά το μεγάλωμά του, επειδή πιστεύετε ότι εσείς τα κάνετε καλύτερα από τους άλλους. Δώστε αρμοδιότητες στο σύντροφό σας και φυσικά σε όλους όσοι βρίσκονται δίπλα σας, πχ θείους, παππούδες, γιαγιάδες κλπ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...