23 Νοε 2011

Άμεση ανάγκη μέριμνας υπέρ των οικογενειών με παιδιά με αυτισμό

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΘΕΜΑ
Άμεση ανάγκη μέριμνας και λήψης μέτρων υπέρ των οικογενειών με παιδιά που πάσχουν από αυτισμό

Υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες με παιδιά τα οποία πάσχουν από διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή (αυτισμός). Τα παιδιά αυτά αναλόγως σε ποια κλίμακα ανήκουν ως ασθενείς χρειάζονται καθημερινή υποστήριξη: λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλευτική γονέων και τέκνων κ. α.

Το κόστος των θεραπειών (ισοβίως) είναι δυσβάσταχτο εάν αναλογιστεί κανείς ότι το ΙΚΑ δικαιολογεί μόνο 242, 80 ευρώ τον μήνα, όταν οι συγκεκριμένες θεραπείες ξεπερνούν τα 700 ευρώ το μήνα.
Στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, ο νέος Πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: 'είναι καθοριστικό το κόστος και οι θυσίες του ελληνικού λαού να επιμεριστούν δίκαια'.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος που από το βήμα της Βουλής δήλωσε: 'όπου μπορούμε να απαλύνουμε καταστάσεις, όπου μπορούμε να άρουμε αδικίες, όπου μπορούμε να εκδηλώσουμε τη δική μας αίσθηση ευαισθησίας για να στηρίξουμε τη συνοχή της κοινωνίας, να μην αμφιβάλλετε καθόλου ότι θα το κάνουμε. Παραβιάζει ανοιχτές θύρες όποιος κάνει συστάσεις στη κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Οικονομικών, πρώτοι εμείς θέλουμε να διορθώσουμε λάθη, να θεραπεύσουμε αδικίες, να καλύψουμε κενά'.

Με βάση τα παραπάνω... Ερωτούνται οι αρμόδιοι υπουργοί
Με ποιο άμεσο τρόπο θα αποκαταστήσει η κυβέρνηση την αδικία που πλήττει τις οικογένειες των παιδιών με αυτισμό ειδικά σε καιρό σκληρής λιτότητας και άγριας φοροεπιδρομής;
Προβλέπεται η αύξηση του ποσού που παρέχει το ΙΚΑ για το κόστος θεραπείας των παιδιών με αυτισμό;

Ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που ενδέχεται να εξαιρεθούν από την επιβολή του τέλους ακινήτων και την εφεδρεία, οι γονείς των παιδιών με αυτισμό που εξαρτώνται εκτός των άλλων και οικονομικά από το πληττόμενο εισόδημα των γονέων τους;

Οι ερωτώντες βουλευτές: Δημήτρης Παπαδημούλης, Μιχάλης Κριτσωτάκης 
 

Η γνώμη σας:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...