21 Νοε 2011

Δραστηριότητα: Δρόμος μετ' εμποδίων

Το παιδικό δωμάτιο είναι άνω κάτω, καθώς το πιτσιρίκι σας έχει αραδιάσει όλα τα παιχνίδια στο πάτωμα, ενώ ταυτόχρονα έχει αρχίσει να γκρινιάζει που δεν παίζετε μαζί του. Ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε το σωρό των παιχνιδιών και να δημιουργήσετε μια διαδρομή μετ΄εμποδίων. 


Ζητήστε του να μπουσουλήσει κάτω από το τραπέζι, να περπατήσει πάνω στα κρόσσια του χαλιού, να πηδήξει πάνω από το κουτί των παπουτσιών... κ.λ.π, και στο τέλος της διαδρομής να μαζέψει όλα τα κομμάτια του παζλ γρήγορα καθώς εσείς μετράτε από το 10 αντίστροφα. Τώρα που το παζλ είναι στη θέση του ορίστε μια νέα διαδρομή μετ΄εμποδίων, για να μαζέψει όλα τα τουβλάκια. 

Η γρήγορη και διασκεδαστική αυτή δραστηριότητα, πέρα από το γεγονός ότι μετατρέπει το συγύρισμα σε παιχνίδι, ενισχύει τον χωρικό προσανατολισμό (προσέχω που πατάω και πού θέλω να πάω), τη συγκέντρωση (προσέχω και ανακαλώ τη διαδρομή που μου ζητήθηκε να ακολουθήσω), την ισορροπία (όταν περνώ πάνω από αντικείμενα ή πηδώ) και τον χρονισμό ( μαζεύω τόσο γρήγορα ώστε να προλάβω προτού λήξει η αντίστροφη μέτρηση).
Καλή σας διασκέδαση!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...