7 Νοε 2011

Έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε χημικά στα παιδικά στρωματάκια!

Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα μίας έρευνας που δημοσιεύτηκε στην έγκριτη εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ, σύμφωνα με την οποία 72% των στρωμάτων που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ για τις παιδικές κοόυνιες περιέχουν επικίνδυνα χημικά.

Συγκεκριμένα από τις 28 εταιρίες που εξετάστηκαν βρέθηκε ότι το 52% περιέχουν επικίνδυνα χημικά, ενώ ένα 20% που ισχυρίζεται ότι παράγεται σύμφωνα με τις «πράσινες ενδείξεις, τελικά αποδείχτηκε ότι ναι μεν χρησιμοποιείται οργανικό βαμβάκι, αλλά και πάλι υπάρχουν χημικές ουσίες, που προκαλούν ανησυχία.

Επειδή τα μωρά περνούν πολλές ώρες στις κούνιες τους, η εν λόγω έρευνα χρειάζεται να γίνει ακόμα πιο λεπτομερής ούτως ώστε να αποσαφηνιστεί το ποιες είναι αυτές οι ουσίες και τι προκαλοόυν.

Οι ερευνητές έχουν επιβεβαιώσει τη σημασία της κατάργησης των επιβλαβών χημικών ουσιών στα στρώματα επειδή έχουν συνδεθεί με προβλήματα υγείας, όπως άσθμα, αναπτυξιακές διαταραχές, στειρότητα και καρκίνο.

Εν αναμονή λοιπόν των αποτελεσμάτων της νέας έρευνας που ευελπιστούμε ότι θα επεκταθεί και στα προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη. 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...