19 Ιαν 2012

Ο αθλητισμός βοηθά τα παιδιά

Μάθετε όσα πρέπει προτού πάρετε τις αποφάσεις σας

Το καλύτερο αντίδοτο αποτελούν για τα παιδιά οι χειμερινές (και όχι μόνο) δραστηριότητες. Γι’ αυτό είναι σημαντικό τα παιδιά να ξεφεύγουν από τους «τέσσερις τοίχους» και τα βιβλία και να αθλούνται στο χρόνο που τους απομένει τα σαββατοκύριακα.

Οι τρόποι είναι πολλοί από ένα κλειστό κολυμβητήριο μέχρι να τα γράψετε σε κάποιο άθλημα για να τα βοηθήσετε. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε από κοντά κάποιες από τις προπονήσεις τους για να έχετε μία καλή εικόνα αν όλα πάνε καλά. Αυτό θα δείξει στους υπεύθυνους ότι ενδιαφέρεστε προσωπικά για την πορεία του παιδιού σας και σε εκείνο θα δείξει ότι είστε πάντα στο πλευρό του και το στηρίζετε.

Σε περίπτωση πάντως που το παιδί σας δεν επιλέξει κάποιο από τα ομαδικά αθλήματα, υπάρχει πάντα και η λύση των ατομικών.

Μάθετε όμως τι πρέπει να γνωρίζετε πριν καταλήξετε σε κάποιο σπορ. Γι’ αυτό αναζητήστε τον υπεύθυνο προγραμμάτων ώστε να μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτόν όταν προκύψει κάποιο θέμα. Ρωτήστε πόσο κοστίζει η εγγραφή και συγκρίνετε την με άλλα αθλητικά κέντρα. Προσπαθήστε να καταλάβετε αν τα προγράμματα για παιδιά έως 12 ετών εστιάζουν στην ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, στη διασκέδαση και στην άσκηση γενικότερα.

Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να στοχεύουν στον ανταγωνισμό και στη νίκη. Ρωτήστε πόσο διαρκούν τα αθλητικά προγράμματα. Μάθετε με λεπτομέρειες για τον αθλητικό εξοπλισμό του σωματείου. «Είναι σύγχρονος; Συντηρείται σωστά;», είναι μερικά από τα κατεξοχήν ερωτήματα. Και μετά πάρτε τις αποφάσεις τους.
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...