12 Ιαν 2012

Τα μωρά "ακούν" αλλιώς τη φωνή τους!

Ακόμα αναρωτιέστε γιατί το μωρό σας δεν έχει τη σωστή προφορά σε κάποιες λέξεις;

Οι επιστήμονες φαίνεται ότι βρήκαν την απάντηση!

Οι άνθρωποι υποσυνείδητα «ηχογραφούν», στην πραγματικότητα παρακολουθούν τις φωνές τους για να εξασφαλίσουν ότι οι ήχοι που παράγουν είναι αυτοί που θέλουν να κάνουν!

Σύμφωνα λοιπόν με μία πρόσφατη έρευνα τα μωρά, δεν έχουν τον ίδιο μηχανισμό παρακολούθησης των ήχων που παράγουν.

Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημαρίδα «CELL BIOLOGY» παρατηρήθηκε ένα γκρουπ από 4χρονα και δίχρονα να λένε τη λέξη «bed (κρεβάτι)» επαναλαμβανόμενα ενώ ταυτόχρονα άκουγαν τη λέξη «bad (κακο)».

Τα νεαρότερα μωρά, δεν κατάφερναν να προσαρμόσουν τη φωνή τους στο να λένε συνέχεια τη λέξη «bed».

Τα ευρήματα ήταν απρόσμενα καθώς τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες μπορούν να ανιχνεύσουν ακόμα και πολύ μικρές αλλαγές στην προφορά σε λέξεις της μητρικής τους γλώσσας.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, επειδή ακριβώς τα μωρά έχουν αυτό το ντεζαβαντάζ, οι γονείς πρέπει οι ίδιοι να μιλήσουν σωστά, και να επικεντρωθούν στη λέξη και όχι στο πως εκφέρεται!

Αν υπάρχει λάθος στην προφορά οι γονείς πρέπει να επιμείνουν να λένε τη σωστή, αλλά στα πρώτα στάδια ανάπτυξης της γλώσσας δεν πρέπει να το διορθώσουν.

Εφόσον τα παιδιά έχουν στο περιβάλλον τους ένα καλό μοντέλο ομιλίας, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα μάθουν τελικά να μιλάνε καθαρά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...