3 Φεβ 2012

Circa: ένα κυκλικό ημερολόγιο!

Η μαμά Melinda σχεδίασε ένα κυκλικό ημερολόγιο που μαθαίνει στα μικρά παιδιά τους μήνες, τις μέρες, τις εποχές και τους βοηθάει να καταλάβουν καλύτερα το πώς ακριβώς κυλάει ο χρόνος.

Είναι το κυκλικό ημερολόγιο Circa! Μοιάζει με ξύλινο παιχνίδι, είναι πανέμορφο και στο εξωτικό έχει κερδίσει ήδη τις εντυπώσεις.


Η Melinda εμπνεύστηκε από την ανάγκη της να εξηγήσει στον τρίχρονο γιο της το πώς εναλλάσονται οι βδομάδες.

Στο επίσημο site του Circa, www.circacalendar.com , γράφει:

“Πότε μπορώ να ξαναπάω για κολύμπι; Πότε είναι Τρίτη; Θα πάω σήμερα σχολείο;

Αν αναγνωρίζετε αυτού του είδους τις ερωτήσεις, τότε αναγνωρίζετε και την ιστορία μου.

Ένα απόγευμα, όταν ο γιος μου Thomas ήταν 3 ετών, μας έλεγε για το πόσο απολάμβανε το μάθημα κολύμβησης και πότε θα μπορούσε να ξαναπάει. Ο Τhomas κάνει μαθήματα κάθε εβδομάδα, αλλά το βρήκα δύσκολο να του εξηγήσω την έννοια του χρόνου γενικά: μέρες, βδομάδες, χθες, σήμερα κτλ. Του είπα ότι θα πήγαινε για κολύμπι σύντομα και αποφάσισα να το αφήσω έτσι. Αλλά η σκέψη του να μην είμαι ικανή να εξηγήσω την έννοια του χρόνου με έναν εύκολο τρόπο στο γιο μου, με απογοήτευε. Πώς θα μπορούσα να του εξηγήσω εύκολα και οπτικοποιημένα την κυκλική φύση του ημερολογίου;

Μαθαίνουμε να διαβάζουμε ένα ημερολόγιο από τα αριστερά προς τα δεξιά όπως τα βιβλία μας, αλλά για κάποια παιδιά αυτό δεν βγάζει νόημα, μιας και οι εβδομάδες μοιάζουν να τελειώνουν όταν εμφανίζονται στη σειρά και όμως… αρχίζουν ξανά! Έτσι σκέφτηκα, δεν θα ήταν ευκολότερο να παρουσιάσω το ημερολόγιο σε μια κυκλική μορφή για να το κάνω ευκολότερο να κατανοηθεί;

Πέρασα όλη τη βραδιά ζωγραφίζοντας το πώς θα μπορούσε να είναι αυτό το ημερολόγιο και να είναι ταυτόχρονα και διασκεδαστικό. Μέχρι το επόμενο πρωί είχα το βασικό σχέδιο του Circa, του κυκλικού ημερολογίου!”
Δείτε πως λειτουργεί:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...