3 Φεβ 2012

Παιδική Λέσχη «Καλικαζαντζάκια»



Το Μουσείο Καζαντζάκη στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων εγκαινιάζει την Παιδική Λέσχη «Καλικαζαντζάκια» που απευθύνεται στους λιλιπούτειους φίλους με καλλιτεχνικές ανησυχίες. Εκδρομές, εργαστήρια, εκδηλώσεις διασκέδασης και βιωματικής μάθησης και προγράμματα για όλη την οικογένεια, είναι μερικές από τις δράσεις που θα συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της η Λέσχη.

Η πρώτη δράση για τα «Καλικαζαντζάκια» θα είναι η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 8-10 ετών, η οποία θα λειτουργήσει με τη συνεργασία του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, όπου και η έδρα του Μουσείου. Η πρώτη συνάντηση της Λέσχης για τα παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή, θα γίνει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου. Με την παρούσα δράση επιδιώκεται η υποστήριξη μιας μακροπρόθεσμης σχέσης και επαφής μεταξύ του Μουσείου και της τοπικής κοινωνίας. Για το λόγο αυτό, η Λέσχη Ανάγνωσης δεν θα περιοριστεί στους χώρους του Μουσείου, αλλά μικρές ομάδες παιδιών, με την καθοδήγηση εθελοντών εκπαιδευτικών του Δήμου, θα συναντιώνται στο Μουσείο, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Πύργου και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στις Αρχάνες, με κοινή συνιστώσα την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.
Συνεχίζεται με επιτυχία και τη νέα χρονιά η υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα βασίζονται στις συλλογές του ανακαινισμένου Μουσείου και απευθύνονται σε μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα παρακάτω στοιχεία:

Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη
Μαλλιαράκη Στέλλα, Μουσειοπαιδαγωγός
Τηλ.: 2810 741689, 6946839569

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...