27 Μαρ 2012

«Καφέ της Επιστήμης» -Η ιστορία του ανθρώπινου εγκεφάλου: Από τον τακτισμό στη συνείδηση

Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζεται για έβδομη συνεχή χρονιά η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης» και όπως πάντα, σας προσκαλούν να απολαύστε τον καφέ σας και να συζητήσετε με τους ειδικούς επιστημονικά ζητήματα που προκαλούν το ενδιαφέρον μας.

Το θέμα του «Καφέ» του Απριλίου αφορά στην ιστορία του ανθρώπινου εγκεφάλου και αποτελεί μια προσπάθεια να κατανοηθεί η διαδικασία μέσω της οποίας διαμορφώθηκε ο ανθρώπινος εγκέφαλος, βασισμένη σε δεδομένα της Συγκριτικής και της Εξελικτικής Ανατομικής, καθώς επίσης και της Εμβρυολογίας και Μοριακής Βιολογίας.


Θα μας μιλήσει ο Αλέξανδρος Άγιος, αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, στις 18.30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Λεωφόρος Στρατού 2Α, πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310 821231).

Το Καφέ της Επιστήμης του Απριλίου πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, στο πλαίσιο της έκθεσης του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος, που θα φιλοξενηθεί από τις 2-8 Απριλίου 2012 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, με σκοπό την διάθεση μέρους των εσόδων στους Γιατρούς του Κόσμου.


Είσοδος ελεύθερη.

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Αλέξανδρος Άγιος είναι αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης, όπου έχει διδάξει επί 35 χρόνια Περιγραφική και Εφαρμοσμένη Ανατομική. Έχει ακόμα συγγράψει το: “Η ιστορία του Ανθρωπίνου Σώματος», ενώ ολοκληρώνει τον 5ο τόμο στου συγγράμματος “Περιγραφική και Εφαρμοσμένη Ανατομική”.Πληροφορίες

ΝΟΗΣΙΣ, 6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης
Ελισάβετ Κωνσταντίνου, τηλέφωνο: 2310 483000, εσωτ. 105

www.noesis.edu.gr
www.facebook.com/NoesisScienceCenter

Η γνώμη σας:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...