27 Μαρ 2012

Εκπαίδευση Καίριων Δεξιοτήτων για παιδιά με αυτισμό

Η μέθοδος Εκπαίδευσης Καίριων Δεξιοτήτων για Παιδιά με Αυτισμό, συνιστά επιστημονικά τεκμηριωμένη μέθοδο εκπαίδευσης παιδιών με Αυτισμό, με Νατουραλιστικό τρόπο. Αποτελεί την εξέλιξη της Εφαρμοσμένης Συμπεριφορικής Ανάλυσης ΑΒΑ, με περισσότερη ευελιξία, λιγότερο αυστηρές επιταγές και με εφαρμογή φυσικών κινήτρων.
Η Μέθοδος αναπτύχθηκε από τους Καθηγητές Λυν και Ρόμπερτ Κεγκελ. Ο Καθηγητής Κεγκελ είχε ως Μέντορά του τον περίφημο Λόβαας, δημιουργό της μεθόδου ΑΒΑ. Αφορά τόσο Ειδικούς Ιατροπαιδαγωγούς όσο και Γονείς.

Δίδεται Επίσημη Βεβαίωση από το Κέντρο Αυτισμού Κέγκελ - Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια Σάντα Μπάρμπαρα-ΗΠΑ. Η Βεβαίωση για το Επίπεδο Ι θα δοθεί επί τόπου, ενώ για την Πιστοποίηση Επιπέδου ΙΙ, πρέπει ο εξεταζόμενος να αποδείξει πιστότητα εφαρμογής της μεθόδου σε ένα παιδί. Κατόπιν η βεβαίωση αποστέλλεται από τις ΗΠΑ.

Το Σεμινάριο γίνεται με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός.

Για το Επίπεδο Ι δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις αναφορικά με τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές.

Το Επίπεδο Ι θα πραγματοποιηθεί στις 31/3 και 1/4 ενώ το Επίπεδο ΙΙ την 1/4. Τα Εργαστήρια για το Επίπεδο ΙΙ, θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες μέρες και θα ειδοποιηθούν κατάλληλα οι συμμετέχοντες.

Υπάρχει η δυνατότητα λίγων ακόμα θέσεων στο Επίπεδο Ι ενώ οι θέσεις για το Επίπεδο ΙΙ έχουν συμπληρωθεί.

Οι συμμετέχοντες στο Επίπεδο ΙΙ που ενδιαφέρονται για να στείλουν ταινίες για να έχουν εκ των προτέρων αποτελέσματα και τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε λεπτομέρειες της τεχνικής εφαρμογής τους το PRT, μπορούν να στείλουν μέχρι και την Τετάρτη το βίντεό τους, στο e-mail: drdimi@yahoo.com. Αν υπάρχει ανάγκη αμεσότερης επικοινωνίας, παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλ 001-646-789-1947 Δρ Δ. Δημητρίου - Παπαβασιλείου.

Όσοι δεν μπορούν να αποστείλουν ταινίες άμεσα, μπορούν να το κάνουν και μετά το σεμινάριο, κατόπιν συνεννόησης.

Για το Επίπεδο ΙΙ, έχει σταλεί ήδη στην ομάδα Google οδηγία αναφορικά με τις βιντεοταινίες και την εφαρμογή πιστότητας της Μεθόδου PRT και θα ενημερώσουμε και προσωπικά, τόσο κατά το Σεμινάριο όσο και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Τον Μάιο θα πραγματοποιηθούν Master Classes για Ειδικούς και μόνο, με καλές γνώσεις αναφορικά με τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, με στόχο την βαθύτερη αντίληψη των ΔΑΔ ως προς τα βασικά τους στοιχεία, επίλυση πρακτικών προβλημάτων της εφαρμογής προγραμμάτων στην πράξη αλλά και βασική εκμάθηση δημιουργίας προγραμμάτων για ΔΑΔ, βάση των σύγχρονων δεδομένων. Καλή γνώση της Αγγλικής είναι απαραίτητη για υλικό το οποίο θα διανεμηθεί. Ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της ΕΕΑΣΠ Δρ Δ. Δημητρίου Παπαβασιλείου MD PhD.

Τα Master Classes θα έχουν την μορφή εργαστηρίων, σε πολύ μικρό αριθμό Συμμετεχόντων και θα λάβουν χώρα τα Σαββατοκύριακα. Θα προγραμματιστούν αρχικά 4-5 Συναντήσεις και το κόστος θα είναι 20 ευρώ το άτομο κάθε συνάντηση. Θα προτιμηθούν ειδικοί που έχουν παρακολουθήσει τα Σεμινάρια Εκπαίδευσης Καίριων Δεξιοτήτων Pivotal Response Training.

Αναλυτικά το πρόγραμμα Εκπαίδευσης Καίριων Δεξιοτήτων
Επίπεδο Ι

31 Μαρτίου 2012 Σάββατο
9:00 - 10:00 Εγγραφές και παραλαβή υλικού Σεμιναρίου
10:00 – 11:00 Εισαγωγή στον Αυτισμό και στο PRT
11:00 – 12:00 Βασικές Αρχές- Στοιχεία Κινήτρων του PRT: Πρώτες Λέξεις
12:00 – 1:00 Πολλαπλά Σήματα Έναρξης και Επίλυση Προβλημάτων
1:00 – 1:40 Διάλειμμα-Καφές
1:40 – 2:20 Παραδείγματα και Μακροπρόθεσμα αποτελέσματα σε παιδιά με ΔΑΔ
2:20 – 3:00 Περίληψη και Ερωτήσεις

1 Απριλίου 2012 Κυριακή
9:00 – 9:30 Διδάσκοντας Ενάρξεις
9:30 – 10:15 Προβληματική Συμπεριφορά: Διενέργεια Λειτουργικής Συμπεριφορικής Αξιολόγησης
10:15 – 11:30 Διδάσκοντας καθημερινές και προσαρμοστικές δεξιότητες στα παιδιά με ΔΑΔ
11:30 – 12:00 Περίληψη τεχνικών PRT
12:00 – 12:30 Ερωτήσεις

Επίπεδο ΙΙ

Κυριακή 1 Απριλίου 2012
12.30-1.30μμ Μειώνοντας τις Διαταραχτικές / Προβληματικές Συμπεριφορές
1.30-2.30μμ Εφαρμογή των Τεχνικών Εκπαίδευσης Καίριων Δεξιοτήτων
2.30-3μμ Κριτήρια Αξιολόγησης Εφαρμογέα Τεχνικής Εκπαίδευσης Καίριων Δεξιοτήτων. Εργαστήριο και Αξιολόγηση με Βιντεοταινίες
3-6μμ σε δύο διαφορετικές πιθανόν ομάδες, που θα διαμορφωθούν μία εβδομάδα προ του Σεμιναρίου, σύμφωνα με τους δηλώσαντες Συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δρ Δ. Δημητρίου Παπαβασιλείου MD PhD
Παιδίατρος - Νευροαναπτυξιολόγος
Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακής
και Συμπερφορικής Παιδιατρικής (ΕΕΑΣΠ)
Τηλ: 6947908479 και 6994138988
e-mail: drdimi@yahoo.com και info@autismos.org

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...