21 Νοε 2012

Ο ύπνος βελτιώνει τη συμπεριφορά των παιδιών

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, λίγο περισσότερος ύπνος στα παιδιά μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συμπεριφοράς τους, κάνοντάς τα λιγότερο ανήσυχα στο σχολείο.

«Από την άλλη πλευρά, αν τους στερήσουμε λίγη ώρα από τον ύπνο τους είναι πιο πιθανό να κλάψουν, να χάσουν την ψυχραιμία τους και να εκνευριστούν», δήλωσαν οι ερευνητές, οι οποίοι δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό Pediatrics.


«Μπορείτε να το δείτε από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Αυτό που δείχνει εδώ είναι ότι μπορεί να πάρει δύο κατευθύνσεις όσον αφορά τη συμπεριφορά και τις ακαδημαϊκές επιδόσεις», δήλωσε ο Ρουτ Γκρούμπερ, επικεφαλής της μελέτης.

Στη μελέτη συμμετείχαν 33 παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών, τα οποία χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Στη μια ομάδα προστέθηκε μια παραπάνω ώρα ύπνου ενώ στην άλλη αφαιρέθηκε μια ώρα ύπνου. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν αρκετά εντυπωσιακά, καθώς οι γονείς των παιδιών που κοιμήθηκαν περισσότερο δήλωσαν ότι τα παιδιά δεν ήταν κουρασμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας και ότι η σχολική τους συμπεριφορά ήταν πολύ καλύτερη. Αντιθέτως, η συμπεριφορά των παιδιών που κοιμήθηκαν λιγότερο είχε επιδεινωθεί.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...